Kultura

Gejša podmuklača

Kad god Simon i Miha treba nešto da dokažu svijetu, stradaju leđa naivnog Malog. Ili u ovom konkretnom slučaju – njegovo lice
Gejša podmuklača
ObjektivIzvor

Već u najavi 13. epizode „Dojč caffea“ moglo se naslutiti da će u „Kafani jedne gejše“ Simon (Dušan Kovačević) i Miha (Mišo Obradović) morati da se brane od etikete „šovinisti“. No, mali tizer ipak nije nagovijestio da ćemo dobiti vrlo zabavnu pričicu filovanu simpatičnim humorom.

Na početku epizode kafana je pod „opsadom“ Karoline (Maja Šarenac), nekakve NVO kaštigulje koja je zadužena za popis ravnopravnosti polova po kafićima.

Budući da Simonova karakterna osobina zvana napadam-jednu-ženu-na-svakih-15 minuta baš i ne spada u neženomrzačku kategoriju, Miha i on moraju da pronađu način da ubijede Karolinu da njihov lokal nije toliko nepodobno mjesto za žene. Naravno, kad god ovakva dva fendaka treba nešto da dokažu, stradaju leđa naivnog Malog (Vule Marković). Ili u ovom konkretnom slučaju – njegovo lice.

Malo maskare, dosta pudera i koji potez olovke za usne kasnije – i Mali je pretvoren u, moraćete priznati, prilično zavodljivu gejšu konobaricu Sabinu. S obzirom na to da je Marković do sada bio sveden na najobičnijeg tupavka, njegova transformacija bila je više nego osvježavajuća. I ne samo to.

Epizoda dobar dio ubjedljivosti duguje tome što su sva tri glavna lika imala dopadljive zadatke. Dok je Marković naručivao smutiće, voćne kupove i koktele izigravajući gejšu podmuklaču, Simon je zabavljao publiku radovanjem transplataciji kose, a Miha je kupio poene u el marijači fazonu.

Još jedan plus, možda čak i najveći? U finišu epizode nije stigao i kraj priče. Nakon propalog gejša pokušaja Simon je završio u psihijatrijskoj ustanovi „Dr Bojan Stijović“ (mali omaž scenariste Stefana Boškovića istoimenom prijatelju i kolegi).

Kako se priča završava vidjećemo naredne subote, kada će Mihina „specijalna jedinica“ pokušati da ga izvuče sa psihijatrije uz specijalnu pomoć vrlo specijalne osobe – Simonove Tinder ribe iz Beograda.

M. I.-N.

FOTO: Dojč caffe

Portal Analitika