Svijet

(VIDEO) Tukli telad i uzgajali marihuanu

Korporacija "Koka kola" morala je da prekine saradnju, pod pritiskom javnosti, sa jednom farmom koja je njihove fabrike snabdijevala mlijekom.
(VIDEO) Tukli telad i uzgajali marihuanu
Portal AnalitikaIzvor

Razlog je video snimak koji je šokirao javnost, nastao u tajnosti, a koji prikazuje veoma okrutno postupanje prema životinjama na jednoj od najvećih farmi za proizvodnju mlijeka u Americi.

Vijest je u Americi ocijenjena kao "najveća tajna istraga o mliječnoj industriji", a njeni tvorci su aktivisti organizacije "Animal rikaveri mišn", koji su poslali svoje članove na tajni zadatak u "Feir Ouks farmu", predstavljajući ih kao radnike farme.

Riječ je o jednoj od najvećih farmi mlijeka u Americi, koja snabdijeva najveće kompanije tim proizvodom, od "Koka- kole" pa na dalje.

Na snimku, koji je označen kao veoma uznemirujući, vide se farmeri kako, između ostalog, šutiraju u glavu i gaze telad, staru svega nekoliko nedjelja. Zatim ih bacaju u kaveze, tako da se vidi krv posvuda.

 

 

Takođe, telad udaraju u glavu i tijelo čim stignu, a to se sve, kako se navodi u tekstu, dešava svakog dana. Teško povrijeđenu mladunčad potom su bacali da uginu na suncu.

Radnici farme su čak uzgajali i pušili marihuanu na radnom mjestu, svaki dan, a prerušenom timu na tajnom zadatku čak su nudili i kokain za vrijeme rada.

"Animal reskju mišn" navodi da se sve to odvija na farmi na kojoj živi, ili bolje rečeno umire, oko 30.000 grla, na prostoru veličine 56.000 fudbalskih terena. Ipak, većina životinja zbijena je na mnogo manji prostor.

Pomenuta farma snabdijeva Koka-kolin brend "Ferlajf".

Šokantan snimak je objavljen na društvenim mrežama i izazvao je salvu negativnih komentara, od kojih je najveći broj bio zgražavanje nad tretmanom mladunčadi i okrutnošću postupanja radnika farme.

Nakon toga prodavnice širom Amerike počele su da povlače iz prodaje "erlajf" proizvode, a zvaničnici kompanije "Koka kola" saopštili su da su prekinuli sve vrste snabdijevanja mlijekom sa pomenute farme.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
P Pod hitno
07.06.2019. 13:51

Bojkovati sve proizvde od coca cole. Kiselu vodu RADA nemožeš da distribuiraš po Crnoj Gori od coca cole i njihove ucjene i monopola.

3
0