Crna hronika

Policija ispituje prijetnje koje su Vukoviću upućene iz Beograda

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković dao je izjavu policiji povodom prijetećeg pisma koje mu je upućeno iz Beograda, a koje mu je poštom stiglo u crnogorski parlament. Vuković je za „Dan” kazao da mu je u policiji rečeno da ispituju sve okolnosti u vezi s tim pismom i da je o svemu informisan i Interpol.
Policija ispituje prijetnje koje su Vukoviću upućene iz Beograda
Portal AnalitikaIzvor

Kako je istakao, u pismu se navodi da je izvjesna osoba iz glavnog grada Srbije angažovala bandu u Novoj Varoši čiji članovi treba da pređu crnogorsku granicu i povrijede njega i članove njegove porodice.

“Nijesam uplašen, ali jesam zaista zabrinut. Tokom razgovora sa policijskim službenicima zajedno smo konstatovali da je vrag odnio šalu. Poznati su moji stavovi i ocjene o procesima u zemlji i regionu, u parlamentu sam 30 godina i nije prvi put da se atakuje na mene”, naveo je Vuković.

On je dodao da je pismo stiglo prošle sedmice i da je generalni sekretar Skupštine Crne Gore odmah nakon prijema o svemu informisao policiju.

“U međuvremenu je utvrđeno da firma i lice koji se navodi kao potpisnici tog pisma ne postoje, a ispituje se sve u vezi sa imenima lica koja su navodno iz Nove Varoši. Mi živimo u vremenu radikalizacije političkih prilika, gdje se nerijetko javljaju pojedinci na sve spremni, navodno pod firmom odbrane nekih vrijednosti i političkih stavova. Logično je biti zabrinut”, rekao je Vuković.

Kako je istakao, već 20 godina je kolumnista beogradskog „Svedoka” te su njegovi politički stavovi zato poznati i u Srbiji.

Portal Analitika