Crna hronika

Beograd ćuti

Ministarstvo vanjskih poslova, kako nezvanično saznajemo, pokrenulo je proceduru za ispitivanje okolnosti teškog incidenta kada su, prošle sedmice, u Srbiji bezbjednosne službe, pripadnici javne i tajne srpske policije, priveli i satima u Kraljevu maltretirali crnogorskog novinara Samira Rastodera, a onda bez ikakvog objašnjenja ga puštili.
Beograd ćuti
PobjedaIzvor

Rastoder je Pobjedi potvrdio da je juče popunio formular, nakon što je uputio dopis Ministarstvu vanjskih poslova da pokrenu proceduru i zatraže informacije od Srbije.

Prema našim saznanjima, Uprava policije Crne Gore još nije dobila odgovor od Nacionalnog centralnog biroa Interpola u Beogradu o slučaju privođenja i maltretiranja Rastodera.

Prošle sedmice, u četvrtak 30. maja, Rastoder, koji je urednik portala Standard, uhapšen je nedaleko od Kraljeva, tokom obavljanja radnog zadatka.

Namjeravao je da se sastane sa svjedokom saradnikom u slučaju sudskog procesa za pokušaj terorizma u Crnoj Gori Sašom Sinđelićem, ali kada je shvatio da ga prate, u dogovoru sa uredništvom odustao je od zadatka.

Opširnije u Pobjedi.

Portal Analitika