Društvo

Isplata zarada (ne)može bez deponovanog potpisa

Ministarstvo finansija je 15. maja uputilo dopis opštini Kotor, kojim se daje saglasnost za plaćanje 58 stavki za budžetsku potrošnju i isplatu u lokalnoj samoupravi i opštinskim preduzećima, a u skladu sa zahtjevom koji je bivši predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić uputio Ministarstvu 23. aprila, dan prije nego što je smijenjen.
Isplata zarada (ne)može bez deponovanog potpisa
PobjedaIzvor

Zahtjev Ministarstvu je uslijedio nakon što opština Kotor u propisanom roku nije usvojila budžet za 2019. godinu. Jokić je smijenjen 24. aprila odlukom nove skupštinske većine koju čine DPS, SD, LP, HGI i jedna odbornica SDP. U dopisu Ministarstva, a u koji je Pobjeda imala uvid, precizno su navedena odobrena sredstva uključujući i zarade za zaposlene u opštini u iznosu od 237.050 eura za april.

S obzirom na to da zaposleni u lokalnoj samoupravi već treći mjesec nijesu primili plate, ova vijest izazvala je negodovanje, ali i medijske informacije da su u opštini Kotor namjerno odćutali i ostavili po strani saglasnost Ministarstva za budžetsku potrošnju i isplatu.

Opširnije u Pobjedi.

Portal Analitika