Region

Ambasada SAD: Dačić da razmisli o svojoj izjavi: Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa susjedima

Umjesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Ivica Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: ‘Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susjedima’, navodi se u odgovoru Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Beogradu za Radio Slobodna Evropa (RSE).
Ambasada SAD: Dačić da razmisli o svojoj izjavi: Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa susjedima
RSEIzvor

Američka ambasada reagovala je na postupak ministra spoljnih poslova u Vladi Srbije Ivice Dačića, koji se priključio internet izazovu i na novčanici od 100 američkih dolara ćirilicom ispisao “Kosovo je Srbija” i potpisao se.

Predsjednik Kosova Hašim Tači je izjavio da je internet kampanja “Kosovo je Srbija” u kojoj je učestvovao srpski zvaničnik „omalovažavajuća“.

“To je omalovažavajuće za njih same”, kaže Tači.

Dodaje da izjava premijerke Ane Brnabić (da je zabrinjava i plaši situacija na Kosovu, jer imate posla sa “ljudima koji su bukvalno izašli iz šume”, prim.aut.) i Dačićevo ispisivanje poruke, dokazuje, prema Tačijevim ruječima, “da žive u prošlom vijeku, u mentalitetu prošlosti, primitivnom i nimalo racionalnom“.

Portal Analitika