Abiznis

Prvi let na liniji Barselona - Podgorica

Na Aerodrom Podgorica u 13:20  prvi put je sletio avion na redovnoj liniji Barselona-Podgorica.
Prvi let na liniji Barselona - Podgorica
Portal AnalitikaIzvor

Tako je Crna Gora od danas, povezana sa Pirinejskim poluostrvom vazdušnim saobraćajem. Letovi će se obavljati jednom sedmično do oktobra, a potom će avioni Ryanaira dva puta sedmično letjeti ka Barseloni i to četvrtkom i ponedjeljkom.

„Kao što znate interesovanje za otvaranje linije ka Barseloni je bilo veliko, a kako mi kao kompanija, uvijek osluškujemo potrebe i naših gradjana i turističkih radnika, uložili smo veliki napor da tu liniju uvedemo. Nakon jednogodišnjih pregovora sa nekoliko kompanija, dogovorili smo saradnju sa Ryanairom i tako ispunili dato obećanje. Da je u pitanju odličan potez govori i činjenica da je na prvom letu iz Barselone bilo 153 putnika a da je za Barselonu otputovalo 183 putnika-dakle Boeing 737-800 je bio potpuno pun. Moram da naglasim da je značaj uvodjenja ove linije utoliko veća ukoliko se zna da ćemo praktično biti jedini aerodrom u regionu koji će liniju ka Barseloni imati tokom cijele godine“, kazao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

 

ryanair-2

 

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić, smatra da je otvaranje linije Barselona-Podgorica veoma važna jer je glavna barijera u dovodjenju turista sa tržišta Španije, bila nepovezanost aviosaobraćajem.

 „Otvaranje linije na relaciji Podgorica-Barselona značajno je sa dva aspekta. Unapređenje dostupnosti jedan je od glavnih činilaca koji doprinosi broju turista sa novih tržišta, a jedno od njih je i Španija. Prethodne godine Crnu Goru je prema preliminarnim podacima MONSTATA posjetilo 42 odsto više turista iz Španije koji su ostvarili 28 odsto više noćenja. Iako je učešće španskih turista u ukupnoj strukturi malo upravo otvaranje ove linije doprinijeće povećanju turista iz ove zemlje  i boljoj pozicioniranosti Crne Gore na ovom tržištu. Sa druge strane ono što je značajno je i činjenica da će turisti iz zemalja regiona u Barselonu putovati preko Podgorice“, istakla je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić.

Barselona je šesta linija koju Ryanair realizuje ka Crnoj Gori. Osim prijestonice Katalonije, avionima te kompanije sa Aerodroma Podgorica putuje se ka Briselu, Bolonji, Berlinu, Stokholmu i Londonu.

Portal Analitika