Fudbal

Bufon napustio PSŽ

Italijanski golman Đanluiđi Bufon napustio je redove Pari Sen Žermena nakon samo jedne sezone, potvrdio je danas taj fudbalski klub.
Bufon napustio PSŽ
Portal AnalitikaIzvor

PSŽ je u saopštenju naveo da su se, nakon zajedničkih razgovora, klub i Bufon složili da ne produže saradnju.

"Pari Sen Žermen je počastvovan što je u svojim redovima imao najvećeg golmana u istoriji fudbala", navodi se u saopštenju kluba.

Bufon je u Pariz stigao prošlog ljeta iz Juventusa. Za PSŽ odigrao je 25 utakmica u svim takmičenjima i osvojio je titulu u francuskom šampionatu.

"Danas se moja avantura van Italije završava. PSŽ je predložio obnovu ugovora koju nijesam bio spreman da prihvatim, podstaknut željom da se pripremim za nova lična iskustva i nove profesionalne izazove", rekao je Bufon.

"Hvala vam na svemu što sam doživio u Parizu. Hvala na emocijama koje smo zajednički dijelili. Prije 12 mjeseci sam stigao u PSŽ ispunjen entuzijazmom, dočekan nevjerovatnom toplinom. Hvala vam još jednom, od srca... Ernest Hemingvej je napisao da postoje samo dva mjesta na svijetu gdje ljudi mogu živjeti srećno - kod kuće i u Parizu. Pariz će na neki način uvijek ostati moj dom", dodao je legendarni italijanski golman.

Portal Analitika