Crna hronika

Uhapšene tri osobe, zaplijenjeno 258 kilograma skanka

Policija je zaplijenila danas 258 kilograma skanka i uhapsila tri osobe zbog sumnje da su prokrijumčarile drogu iz Albanije u Crnu Goru.
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, zajedničkom akcijom službenika Stanice granične policije Podgorica i podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), otkriven je i presječen lanac krijumčarenja skanka iz Albanije u Crnu Goru.

Navodi se da su službenici ranične policije, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u rejonu Šarove topole na području Tuzi, zaplijenili četiri džaka i pet putnih torbi sa 258 kilograma marihuane tipa skank, koji su pronađeni u kombi vozilu.

U policiji sumnjaju da su džakovi sa drogom prethodno prokrijumčareni plovilom preko Skadarskog jezera iz Albanije.

„Brzom i efikasnom akcijom službenici Centra bezbjednosti Podgorica su identifikovali, locirali i lišili slobode tri lica, i to S.Š. (37), R.Š. (26) i S.V. (24) iz Podgorce“, kaže se u saopštenju.

Kriminalistička obrada, koju su sproveli službenici CB Podgorica, upućuje na sumnju da su S.Š, R.Š. i S.V. prokrijumčarili drogu iz Albanije na teritoriju Crne Gore, radi daljeg stavljanja u promet.

Oni su uhapšeni i uz krivičnu prijavu su privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. Policijski rad na ovom predmetu se nastavlja“, dodaje se u saopštenju.

Portal Analitika