Fudbal

Infantinu novi mandat na čelu FIFA

Đani Infantino vodiće Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) i u sljedećem, četvorogodišnjem mandatu do 2023. godine, a ponovni izbor na mjesto predsjednika FIFA-e prvi je put prošao bez glasanja, jer 49-godišnji Švajcarac nije imao protivkandidata na Kongresu FIFA koji se održava u Parizu.
Infantinu novi mandat na čelu FIFA
Sportski portali Izvor

Naime, uoči izbora za predsjednika predstavnici nacionalnih saveza izglasali su promjene Statuta, a jedna od njih odnosila se na izbor predsjednika, po kojoj se glasanje ne sprovodi, ako je prijavljen samo jedan kandidat za tu dužnost.

Bivši glavni sekretar Evropskog fudbalskog saveza (UEFA) prvi je put izabran za predsjednika FIFA 2016. godine na vanrednom Kongresu, kada je dobio trogodišnji mandat.

Infantinov reizbor dočekan je pljeskom članova Kongresa, a predsjednik je u svom govoru istakao kako je pod njegovim vođstvom FIFA pobjegla od "toksičnog i gotovo kriminalnog okruženja" i vratila se svojim osnovnim vrijednostima.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.