Turizam

Na Žabljaku očekuju 20.000 turista

Očekujemo da će ove sezone Žabljak posjetiti oko 20.000 turista, jer Durmitor iz godine u godinu postaje sve popularnija turistička destinacija, a tome u prilog ide dobra posjeta u predsezoni, kazala je za Pobjedu direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović-Šarović.
Na Žabljaku očekuju 20.000 turista
PobjedaIzvor

Kaže da je osjetan porast turista iz Njemačke i Francuske i da je ljetnja turistička ponuda ove godine raznovrsna. 

“Prije svega nudimo rafting, ziplajn, kanjoning, džip safari, planinarenje, pješačenje, posmatranje ptica, vožnju žičarom Savin Kuk sa panoramskim razgledanjem, vožnju čamcima na Crnom jezeru, panoramsku rutu Durmitorski prsten… U okviru manifestacija predviđeni su muzički koncerti, Zeleni filmski festival, promocija durmitorske hrane, Dani planinskog cvijeća i sportski događaji”, objašnjava Krgović-Šarović.

Što se tiče smještajnih kapaciteta, sagovornica Pobjede ističe da je u ponudi deset hotela i izuzetno veliki broj privatnih smještaja, koji uključuju vile, apartmane i sobe.

“U ekspanziji je seoski turizam, koji u ponudi ima i hranu sa smještajem. Ono što u ovom trenutku fali jeste hotel sa većim smještajnim kapacitetima. Postojeći hoteli su manji, što predstavlja problem kada je u pitanju smještaj većih organizovanih grupa turista”, ističe Krgović-Šarović.

Ona dodaje da je saobraćajna infrastruktura dobra, te da je Žabljak odlično povezan sa drugim crnogorskim opštinama.

“Lokalna mreža puteva je veoma dobra, pa skoro da ne postoji selo koje asfaltnim putem nije povezano sa gradskim jezgrom”, naglašava Krgović Šarović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.