Fudbal

Marko JANKOVIĆ: Ako ne slavimo, neće biti tragedija

"Hrabri sokoli" vrijedno rade u sklopu priprema za duele sa Kosovom i Češkom.
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Portal AnalitikaIzvor

Uoči današnjeg treninga, sa novinarima je razgovarao Marko Janković, koji je istakao da ekipa ne osjeća pritisak rezultata u meču sa Kosovom 7. juna.

- Nemamo pritisak u smislu pobjede ili poraza, ali definitivno da ćemo učiniti sve trijumfujemo. Naravno, to je fudbal, ispred nas je ozbiljna ekipa i, ako ne slavimo, neće biti tragedija - rekao je ofanzivni vezista.

Janković je potencirao nekoliko važnih momenata koji će uticati na ishod duela u petak na Gradskom stadionu u Podgorici.

- Kosovo posjeduje kvalitet, radi se o ozbiljnoj ekipi. Uz to, imamo problema oko sastava, ali na to smo bukvalno već navikli pošto se i ne sjećamo kada smo posljednji put bili kompletni. Dodatna otežavajuća okolnost je i to što igramo pred praznim tribinima. Bitno je i to što je kraj sezone, pa će biti važan i psihički factor, tačnije ko bude imao veću želju. U svakom slučaju, spremni smo da odigramo dobar meč - poručio je fudbaler italijanskog SPAL-a.

Janković zna recept kako treba igrati sa Kosovom.

- Ofanzivna su ekipa, igraju visoki presing… Kada bismo uspjeli da počnemo dobar napad i kada bismo se oslobodili tog presinga, mnogo njihovih igrača bi "ispalo" i ostalo bi nam puno prostora do gola. Potrebna je koncentracija, da igramo mirno, ali brzo, sa tačnim pasovima, da uspostavimo našu igru i kontrolišemo dešavanja - smatra Janković.

Fudbaleri Crne Gore sjutra mijenjaju lokaciju treninga. Od 17:45 časova treniraće na Gradskom stadionu u Podgorici, dok će pola sata ranije početi brifing sa novinarima.

Portal Analitika