Politika

DF: Nećemo dozvoliti da se scenario iz Kotora ostvari u Budvi

Današnja sjednica budvanske Skupštine zakazana je suprotno Statutu i Poslovniku i zato je Klub odbornika Demofratskog fronta (DF) glasao protiv, kazali su iz te partije i dodali da neće dozvoliti da se scenario iz Kotora ostvari u Budvi.
DF: Nećemo dozvoliti da se scenario iz Kotora ostvari u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

U budvanskom parlamentu danas nije održana sjednica na kojoj bi se raspravljalo o zaključku kojim se poništava protokol o gradnji luksuznog hotela „Mia Budva“ i dvije kule od po 15 spratova ispred Jadranskog sajma.

Iz DF-a su kazali da su zlonamjerni i netačni navodi da je povodom današnjih dešavanja u Skupštini Opštine Budva došlo do formiranja saradnje između DF-a i DPS-a. 

Oni su naveli da se radi o podmetanjima njihovih koalicionih partnera, prvenstveno Demokrata, Crnogorske i URA, koji su mimo dogovora, suprotno Statutu i Poslovniku, zakazali sjednicu Skupštine sa namjerom da disciplinuju predsjednika Opštine. 

Oni su obrazložili da je Klub odbornika DF glasao protiv predloženog dnevnog reda isključivo zbog toga što nije poštovana procedura pri zakazivanju. 

„Nama, a i cjelokupnoj javnosti je dobro poznato da je predsjednik Skupštine Krsto Radović navikao da svjesno krši zakon pa je tako nedavno kažnjen jer je nezakonito uzimao naknadu u iznosu od 3.240 EUR kao član Izvršnog odbora Turistučke organizacije i za taj iznos je oštetio budžet Budve, koji je nakon plaćanje kazne morao da vrati“, kaže se u saopštenju.

Oni su dodali da pokušaj poništenja Protokola o saradnji, koji je Predsjednik Opštine zaključio sa investitorom Mia investment tumače kao pokušaj marginalizovanja izvršne vlasti, što svakako nećemo dozvoliti ni po ovom niti po bilo kojem drugom pitanju. 

„Sve što se dešavalo u odnosu na potpisivanje protokola je poznato našim koaliconim partnerima, o čemu su redovno obavještavani i na šta su prethodno dali saglasnost. Njihova naknadna promjena mišljenja je motivisana očiglednom namjerom da se nanese politička šteta DF-u“, kaže se u saopštenju.

Oni su rekli da u tom naumu sigurno neće uspjeti jer je u ovom poslu predsjednik Carević vođen interesima Opštine Budva i svih njenih građana. 

„Nijedan milimetar opštinskog zemljišta se ne nalazi u okviru katastarske parcele čiji je vlasnik investitor Mia investment, niti je interes opštine ugorožen već suprotno, ovakvim odgovornim postupanjem spriječena je višemilionska šteta po opštinski budžet i dodatno je obezbijeđena donacija u vidu izgradnje vrtića u vrijednosti od 2,5 miliona“, obrazložili su iz DF-a.

Kako su rekli, prvi put se dešava da predsjednik Opštine razgovore sa investitorom vodi na način na obezbijedi korist za građane a ne za sebe, što očigledno smeta onima koji su navikli na suprotno postupanje.

„Otkazivanje današnje sjednice ne znači bježanje od rasprave po ovom pitanju, već suprotno, jedva čekamo raspravu na ovu temu. Zato je neophodno da oni koji zakazuju sjednicu prouče propise i procedure i na zakonit način zakažu sjednicu“, naveli duiz DF-a.

Oni su demantovali da je danas uspostavljena nova koalicija u Budvi i obavještavamo Demokrate, Crnogorsku i Uru da nećemo dozvoliti da se njihovim neodgovornim ponašanjem scenario iz Kotora preseli u Budvu.

"Zbog očiglednih rezultata rada predsjednika Marka Carevića i nove izvršne vlasti u kratkom periodu, koji u mnogome pravazilaze dvogodišnje rezultate prethodne izvršne vlasti, razumijemo da je nastupila panika u redovima koalicionih partnera, zbog straha od smanjenog rejtinga, ali ih to zasigurno ne opravdava u pokušajima da vrše opstrukciju u našem daljem radu niti ćemo im to u bilo kom obliku dozvoliti", kazali su iz DF-a. 

U svakom slučaju, dodali su, građani Budve su u prilici da vide i procijene ko radi u njihovom interesu a ko se bavi providnim političkim floskulama i jeftinim političkim marketingom. 

Portal Analitika