Crna hronika

Atlas Grupa: Sporazum o priznanju krivice sa Đurđićem pritisak na Kneževića

Povodom informacije o zaključenom sporazumu o priznanju krivice između Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici i nekadašnjeg direktora Atlas banke Đorđa Đurđića, kojim je dogovoreno da Đurđić izdržava kaznu od šest mjeseci kućnog zatvora, odbrana predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića ističe da je to pokušaj stvaranja privida da je optužnica u slučaju Kaspia osnovana.
Atlas Grupa: Sporazum o priznanju krivice sa Đurđićem pritisak na Kneževića
Portal AnalitikaIzvor

“Ovaj sporazum pokazuje nervozu nosilaca izvršne vlasti i Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, kao i njihov pokušaj da po svaku cijenu izvrše dodatni pritisak na Viši sud  u Podgorici koji postupa u ovom predmetu i na Duška Kneževića, da odustane od borbe da zaštiti svoju imovinu koja mu se nezakonito oduzima”, kazao je advokat Zdravko Đukanović.

Ovaj sporazum, ističe on, bi trebalo da napravi privid da su navodi iz optužnice Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici u slučaju Kaspia osnovani.

“Međutim, ovakvi pokušaji izvršne vlasti i Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici osuđeni su na neuspijeh. To ćemo dokazati u sudskom postupku pred Višim sudom u Podgorici. Odbrani su poznati razlozi zbog kojih je Đurđić pristao na ovakav sporazum, pod gestapovskim pritiskom izvršne vlasti i Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici, ali ih u ovom momentu nećemo iznositi niti komentarisati. Očekujemo poziv na glavni pretres u predmetu Kaspia, pred Višim sudom u Podgorici, a ovakav sporazum smatramo nezakonitim i za postupanje Duška Kneževića i njegove odbrane irelevantnim”, navodi Đukanović.

Portal Analitika