Crna hronika

Aković potvrdio: Đurđić priznao krivicu

Bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić priznao je krivicu u slučaju Kaspia i potpisao nagodbu sa Specijalnim državnim tužilaštvom, kojom je predviđeno da za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju bude osuđen na šest meseci kućnog zatvora, potvrdio je agenciji Beta njegov advokat Lazar Aković.
Aković potvrdio: Đurđić priznao krivicu
Beta, AgencijeIzvor

Sporazum koji je Đurđić potpisao sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem u ponedjeljak je prosleđen Višem sudu na razmatranje i odlučivanje.

Protiv Đurđića i odbjeglog biznismena Duška Kneževića u slučaju Kaspia podignuta je optužnica koju je Viši sud 20. maja potvrdio zbog osnovane sumnje da su nezakonito izdali garancije Atlas banke na iznos od 12,5 miliona evra.

Prethodno, prošle godine, Apelacioni sud je po tužbi arapske kompanije presudio u njihovu korist, tako da je Atlas banka morala da im isplati oko 15 miliona eura, uključujući zatezne kamate. U presudi Apelacionog suda se navodi da je Kneževiću isplaćeno 12,5 miliona eura za kupovinu hotela Princes u Baru.

Kako je kupovina hotela propala, a Knežević nije vraćao novac koji su Azerbejdžanci tražili u nekoliko navrata, oni su ga tužili pozivajući se na garanciju od 12,5 miliona eura koju je izdala Atlas banka za pokrivanje tog posla.

Iz Atlas banke su tokom sudskog postupka po tužbi arapske kompanije tvrdili da nije izdata garancija već nacrt garancije i da pravni posao nikada nije obavljen.

Portal Analitika