Abiznis

MBA: Razvoj ekonomije da bude prioritet

U Crnoj Gori je krajnje vrijeme da biznis zajednica odlučnije podigne glas, zahtijevajući da se svi okrenu ekonomiji i njenom razvoju, bez obzira na političke i druge razlike, saopštili su iz Montenegro biznis alijanse (MBA).
MBA: Razvoj ekonomije da bude prioritet
Portal AnalitikaIzvor

“Ne pada nam na pamet da se bavimo političkim temama jer to nije naš posao, ali ako politika preuzima primat nad ekonomijom, onda je naša obaveza da podignemo glas protiv toga”, poručili su iz MBA.

Iz te poslovne asocijacije su kazali da bi bilo dobro što češće se zapitati koliko bi crnogorska ekonomija odmakla naprijed da su svi bili ujedinjeni po pitanju njenog razvoja.

“Posebno je problematično što se to, generalno, još ne shvata, ili neće da se shvati, i što se nesumnjiv prioritet daje politici i ostvarenju stranačkih interesa. MBA želi da ukaže na važnost zajedničkog djelovanja svih relevantnih političkih i drugih subjekata na planu bezrezervne podrške razvoju ekonomije”, rekli su iz te asocijacije.

Iz MBA su podsjetili da zastupaju poslovne interese privatnog sektora u Crnoj Gori, koji trpi zbog izostanka zajedničkog djelovanja u cilju unaprjeđenja ekonomije i razvoja biznisa.

“Više smo nego uvjereni da su sa ovim stavom saglasni svi ozbiljni predstavnici biznisa, kakvih je ogromna većina”, dodali su iz MBA.

Iz MBA su pozvali one, koji su po prirodi stvari najodgovorniji za kreiranje poslovnog ambijenta, da učine sve da još energičnije podstaknu razvoj biznisa.

“Povremena poskupljenja električne energije i nedovoljno prihvatanje predloga predstavnika biznisa kada je zakonska regulativa u pitanju, su problemi koje treba prevazilaziti u interesu ukupnog razvoja Crne Gore”, zaključili su iz MBA.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.