Politika

Ništa od rasprave o protokolu sa Turcima

Sjednica Skupštine opštine Budva na kojoj je trebalo da se raspravlja o zahtjevu Demokrata, Crnogorske i GP Ura o poništenju protokola koji je predsjednik opštine Marko Carević sklopio sa turskom kompanijom „Mia investments“, trajala je samo nekoliko minuta.
Ništa od rasprave o protokolu sa Turcima
Portal AnalitikaIzvor

Većina poslanika, njih 20, nije podržala dnevni red, na kome je bila samo ta tačka, pa je predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović zaključio zasjedanje. 

Za predlog dnevnog reda glasalo je 13 odbornika, od kojih 12 iz stranaka koje su predložile raspravu. Protiv rasprave izjasnili su se odbornički klubovi DF-a i DPS-a. 

Protokolom koji je Carević potpisao sa turskom kompanijom predviđeno je da opština odobri gradnju luksuznog hotela „Mia Budva“ i dvije zgrade od po 15 spratova u krugu Jadranskog sajma, ali uz obavezu da turska kompanija uporedo izgradi i opremi vrtić na lokaciji koju odabere lokalna vlast.

Demokrate, Crnogorska i Ura, koje sa Demokratskim frontom čine vladajuću koaliciju u Budvi, tražile su da Skupština opštine poništi taj protokol, te da Carević odustane od obećanja da će opština dati saglasnost za gradnju hotela i dvije petnaestospratnice, uz obrazloženje da je sporna vlasnička struktura kompanije „Mia investment''.
 

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
C CiNick
05.06.2019. 22:54

Čemu ova panika? Ne doseljavaju se Turci u CG, samo otvaraju biznis. A, nije vi smetalo kad su Srbi preplavili CG, pozapšljavali se u državnu službu, dobili državljanstvo, a sad rovare protivu CG, umjesto fala...

0
3
N Neško
04.06.2019. 18:41

A zašto ne pitate što misle Grci o biznisu sa Turcima. Zašto u takve anranžmane ne ulaze Grci. Eto ja znam. Radim u Grčkoj više od 15. godina. Nisam siguran da je to pametno. Manite se toga dok još nije kasno. Obustavite tu invaziju na moju državu. Naravno za tako nešto treba imati političku volju. Nijesam siguran da te volje kod našeg rukovodstva ima. Dovoljno je samo dvije godine popustiti njihovom pritisku da se CG više nikada ne može obnoviti onakva kakvom je volimo.

6
0
B Belgija
04.06.2019. 18:34

U Belgiji su muslimani napravili svoje enklave u kojima hrišćani gotovo da ne smiju ući. U njima su uspostavili svoje zakone koji su jači od zakona države Belgije iako je ona članica EU. Ne dozvolite da vam se to desi u PG, Kotoru i Baru. Sada vidim da su se okomili i na Budvu. I tamo se vide takve enklave u naznakama. Turska je, za crnogorske standarde ogromna država. Poprilično je i finansijski jaka. Turskoj ne bi bio problem da za vrlo kratko vrijeme preplavi državu CG. U tom slučaju CG bi nestala. Ne bi je više bilo. Barem ne onakve kakvu smo je ostavili. Dovoljno je vrlo malo da se promijeni demografska slika stanovništva a onda... Nadam se da vlada misli o ovome i da joj lični interes nije na prvom mjestu. Manite se ovakvih eksperimenata i ne slušajte ljude kojima je novac najvažniji.

6
0
S Sany
04.06.2019. 18:27

Oprezno sa Turcima! To je savjet čovjeka koji živi među muslimanima. Pozdrav iz Alžira !!!

6
0
D Duško
04.06.2019. 18:24

Ne mogu da shvatim ponašanje naše vlade kada su Turci, i uopšte narod sa bliskog istoka, u pitanju. Istorijsko iskustvo nam govori da ne smijemo imati opušten stav prema njihovoj kulturi ma koliko se mi zalagali za neke evropske vrijednosti i standarde. Jedna Njemačka ili Francuska može sebi dozvoliti grešku i sa njima stupiti u nekakve pogrešne posleovne i svake druge osnose. To su velike države i one mogu ispraviti grešku kada to požele. CG je mala i nemoćžna država. Samo jedna takva greška bi značila gubitak države, kulture i svega onoga zašto su se naši preci borili. Ne treba tu neka velika filozofija. Dovoljno je sagledati problem i položaj Kurda u Turskoj i pretpostaviti kakav bi njihov odnos bio prema nama. To ni u kom slučaju ne smijemo dozvoliti.

6
0
G GRAĐANSKI
04.06.2019. 18:20

Istom mjerom to važi i za Srbalje i Rusalje koji "korespondiraju" sa našom kulturom, tradicijom, etc. Opasniji su ovi koji "korespondiraju", što smo se mogli uvjerit u proteklim vremenima i povjesnim epohama.

0
5
D Džaka
04.06.2019. 13:41

Malo po malo će nas Turci preplaviti. Ova vlast nikako da shvati da smo mi mala država, nacija i kultura. Nikako da shvati da, ukoliko se dozvoli slobodan upliv Turaka i ostalih naroda koji ne korespondiraju našoj kulturi, običajima i naciji, sa CG je završeno. Dovoljan je procentualno zanemarljiv broj Turaka da dođe u CG da ona kulturološki a i istroijski nestane sa mapa svijeta. Uz to naši rukovodioci nikako da se okrenu i sagledaju istroijks iskustva koja su imali naši preci sa njima i njihovom kulturom. Tu se treba ozbiljno i oprezno pristupiti tom pitanju.

12
3