Podgorica

Tokom nadzora povrijeđeno šest komunalnih policajaca

U 2018. godini, tokom uvođenja komunalnog reda, ukupno je povrijeđeno šest podgoričkih komunalnih policajaca, pokazuje zvaničan Izvještaj o radu ovog gradskog organa.
Tokom nadzora povrijeđeno šest komunalnih policajaca
Portal AnalitikaIzvor

U dokumentu se potencira da je tokom prošle godine, dolazilo do sprečavanja, omalovažavanja ili napada na službena lica.

„Zbog navedenih radnji podnešene su prijave u tri slučaja. U tim slučajevima ukupno je lakše povrijeđeno šest komunalnih policajaca.  Protiv lica koja su nanijela povrede  podnijete su tri krivične prijave i protiv njih vode postupci u tužilaštvu“, konstatuje se u dokumentu.

U devet slučajeva radi ometanja komunalnih policajaca u vršenju poslova, policiji su podnešene prijave.    

Stepen naplate svega 16,4 odsto: Iako su komunalni policajci revnosno obavljali svoj posao stepen naplate nije na zadovoljavajućem nivou.

„ U izvještajnom periodu ukupan broj prekršajnih naloga je 27.161 od kojih je 4.451 plaćen a ukupna novčana potraživanja su u iznosu od 1.331.310 eura od kojih je naplaćeno ukupno 140.239 eura. Ukupan procenat naplate u izvještajnom periodu je 16.40% na ukupan iznos“, ističe se u Izvještaju.

U dijelu komunalnog nadzora nad sprovođenjem Zakona o komunalnim djelatnostima Služba je izdala 1.145 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 126.700 eura, ukupno naplaćeno 7.562 eura.

 U dijelu komunalnog nadzora nad sprovođenjem odredbi Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, služba je, u izvještajnom periodu izdala 23 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 14.950 eura, od kojih je ukupno naplaćeno 1.000 eura.

U izvještajnom periodu, radi kršenja propisanog radnog vremena, izdato je 245 prekršajnih naloga. Novčana potraživanja po osnovu izdatih prekršajnih naloga iznose 19.690 eura, od kojih je ukupno naplaćeno 2.900 eura.

P.Z.

Portal Analitika