Politika

Odbornici odlučuju o budućnosti protokola sa turskom kompanijom

Sjednica Skupštine opštine Budva, na kojoj će se razmatrati zahtjev Demokrata, Crnogorske i Građanskog pokreta Ura o poništenju protokola koji je predsjednik opštine Marko Carević sklopio sa turskom kompanijom „Mia investments“, biće održana danas.
Odbornici odlučuju o budućnosti protokola sa turskom kompanijom
Djurdjica Ćorić
Djurdjica ĆorićAutor
Nova PobjedaIzvor

Tim protokolom predviđeno je da opština toj kompaniji odobri gradnju luksuznog hotela „Mia Budva“ i dvije zgrade od po 15 spratova u krugu Jadranskog sajma, ali uz obavezu da turska kompanija uporedo izgradi i opremi vrtić na lokaciji koju odabere lokalna vlast.

Demokrate, Crnogorska i Ura, koje sa Demokratskim frontom čine vladajuću koaliciju u Budvi, tražile su da Skupština opštine poništi taj protokol, te da Carević odustane od obećanja da će opština dati saglasnost za gradnju hotela i dvije petnaestospratnice, uz obrazloženje da je sporna vlasnička struktura kompanije „Mia investments“.

Izvjesno je da će za poništenje protokola na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta glasati 12 odbornika Demokrata, Crnogorske i Ure. Da bi protokol bio poništen potrebno je da za taj prijedlog glasa i najmanje pet odbornika opozicije, pa će za ishod glasanja biti presudan stav odbornika DPS-a.
 

Portal Analitika