Politika

SDP: Istrajati u borbi za bolju Crnu Goru

Skupština Crne Gore je na današnji dan prije 13 godina usvojila Deklaraciju o nezavisnosti kojom je formalizovana referendumska odluka građana o obnovi crnogorske državne nezavisnosti, podsjetili su iz Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP).  
SDP: Istrajati u borbi za bolju Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

„Crna Gora  je tog dana uspostavljena na temeljima ideja suverenističkih snaga iz devedesetih, Liberalnog saveza i Socijaldemokratske partije, kao građanska, multivjerska, evropska i evroatlantska država posvećena regionalnoj saradnji“, navodi se u saopštenju SDP-a.

Iz te partije ističu da su ponosni na nasljeđe borbe za državu koja će biti jednaka za sve, države u koju će se crnogorska mladost vraćati da gradi svoju budućnosti.

„Zbog toga je na nama da još snažnije radimo na ostvarenju snova onih koj su željeli da ona bude istinski dom svih njenih građana, a ne bilo čiji privatni posjed“, kazali su iz SDP-a.

Oni pozivaju sve one koji žele da se bore za bolju, pravedniju i bogatiju Crnu Gora da i dalje istraju u toj borbi kako bi bili „dostojni nasljednici naših predaka i najbolji predstavnici naših potomaka“.

Portal Analitika