Crna hronika

U štek stanu držao puške, pištolje, municiju i drogu

Podgorička policija izvršila je pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste bezbjednosno interesantna lica i oduzela sedam komada vatrenog oružja, od čega pet automatskog, veću količinu municije i drogu, i uhapsila osumnjičeno lice koje ih je držalo u tzv. štek stanu.
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije
Portal AnalitikaIzvor

„Policijski službenici su pretresom tzv. štek stana, koji koristi E. R. (21), pronašli i oduzeli: četiri automatske puške tzv. kalašnjikov, automatski pištolj ʼškorpionʼ, dva pištolja, veću količinu municije i više mobilnih telefona i tablet uređaja koji su, kako se sumnja, korišćeni za komunikaciju i pripreme u vezi sa izvršenjem krivičnih djela. Pretresom drugog stana koji E. R. koristi policijski službenici su kod njega pronašli i oduzeli oko 76 grama marihuane koja je, kako se sumnja, bila spremna za stavljanje u tzv. ulični promet budući da je bila spakovana u manja pakovanja namijenjena prodaji“, ističe se u saopštenju Uprave policije.

Policija je uhapsila E. R. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Oduzeto oružje i droga biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Kriminalistička obrada je u toku.

Portal Analitika