Podgorica

Polomljene klupe u Kraljevom parku

Betonske klupe u sjeniku Kraljevog parka u centru Podgorice osvanule su polomljene. Vandali su dvije potpuno uništili, a tri prilično oštetili, kazali su u Zelenilu.
Polomljene klupe u Kraljevom parku
Portal AnalitikaIzvor

Kako se ističe u saopštenju ove službe Glavnog grada, vandalizam je prijavljen Upravi policije, a služba Zelenila je izašla na lice mjesta i nakon što je sačinjen zapisnik odmah počela popravku mobilijara.

"Rezultat ovog čina su polomljene cijele klupe što negativno utiče na funkcionalni i vizuelni efekat Kraljevog parka, a sredstva i vrijeme namijenjeno za izradu i ugradnju novog mobilijara u gradu, opet će biti utrošena na popravku polomljenih klupa", napominju u Zelenilu.

Polomljene klupe, kako su dodali, nalaze se u sjeniku koji je namijenjen za podizanje krativne, mentalne i socijalne intaligencije mlađih sugrađana, jer se tu nalaze stolovi na kojima se mogu igrati razne društvene igre, učiti ili jednostavno uživati u prirodi.

"Generacija koja svoje slobodne penzionerske dane provodi u sjeniku igrajući šah na stolovima na kojima su ucrtana šahovska polja, zaštićeni od sunca ili kiše, danas će biti uskraćeni za ovu aktivnost, jer im je to onemogućeno od nesavjesnih pojedinaca", ističu u Zelenilu.

Kako podsjećaju, Kraljev park je rekonstuisan 2013. godine, a tada su u okviru rekonstrukcije, pored obnovljenih, izgrađeni i novi sadržaji (dječje igralište, stolovi za šah, fontana, česme).

"Još jednom upućujemo apel sugrađanima da čuvaju prakovski inventar kao svoj lični, jer on to i jeste, sa ciljem da zajedničkim snagama grad učinimo ljepšim, a time i poboljšamo kvalitet života u samom gradskom jezgru" poručili su iz Zelenila.
 

Portal Analitika