Svijet

(VIDEO) Tramp stigao u London

Donald Tramp stigao je jutros u Veliku Britaniju.
(VIDEO) Tramp stigao u London
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik SAD-a i njegova supruga Melania sletjeli su na aerodrom London Stansted, gdje ih je dočekalo jako obezbjeđenje.

 

 

Tramp podržao Džonsona

Tramp će prvi dan svoje trodnevne posjete započeti sastankom s kraljevskom porodicom i ručkom s kraljicom Elizabetom u Bekingemskoj palati.

Posjeta, koja je planirana prije nekoliko mjeseci povodom 75. godišnjice iskrcavanja u Normandiji, odvija se u vrijeme procesa Bregzita i odluke britanske premijerke Tereze Mej da podnese ostavku na tu dužnost.

Tramp se i prije svog dolaska već umiješao u previranja u vodstvu Konzervativne stranke te je izrazio podršku žestokom zagovorniku Bregzita Borisu Džonsonu.

Stanovnici Londona protestuju

Trampov prvi dan u Londonu biće popraćen protestima. Tokom banketa u Bakingemskoj palati u centru Londona, stotine protestanata planiraju održati narodni banket na Trgu parlamenta, nekoliko stotina metara dalje.

Nakon ručka s kraljicom predsjednik će s Melanijom posjetiti Vestminstersku katedralu te položiti vijenac na Grob neznanog vojnika. Melanija će se potom, prije državnog banketa večeras, uz popodnevni čaj sastati s princom Čarlsom.

Portal Analitika