Abiznis

Kožul novi član u Odboru direktora Erste banke

Novi član  Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica je Miroslav Kožul.
Kožul novi član u Odboru direktora Erste banke
Portal AnalitikaIzvor

"On posjeduje opsežno znanje i bogato iskustvo u bankarstvu iz oblasti poslovanja sa različitim profilima klijenata, a čest je gost-predavač na stručnim skupovima iz oblasti finansija i bankarstva, povremeno i autor u stručnim časopisima", navedeno je iz ove banke.

Završio je studije usmjerenja Finansije i računovodstvo na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru u bankarstvu počinje zahvaljujući pripravničkom programu EDUCA 1995. godine u Zagrebačkoj banci, u kojoj je tokom dvije decenije bio na različitim upravljačkim pozicijama. U Erste&Steiermarkische bank d.d. Rijeka dolazi 2014. godine, na mjesto direktora Sektora za upravljanje kreditnim rizikom nadležnog za korporativne klijente. Već naredne godine je imenovan za direktora Sektora za upravljanje kreditnim rizikom za sve klijente banke, što je funkcija koju i dalje obavlja u Erste&Steiermarkische bank d.d. Rijeka.

Imenovanje Kožula je odobreno rješenjem Centralne banke Crne Gore.

U Odboru direktora Erste Bank AD Podgorica su Christoph Schoefboeck – predsjednik, Michaela Hasslacher-Glavanovits – zamjenica predsjednika, Borislav Centner, Slađana Jagar i Miroslav Kožul.

Portal Analitika