Društvo

Mašinski fakultet obilježio 49 godina uspješnog rada

Sjednica kojom je obilježeno 49 godina uspješnog rada Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore održana je u petak, a na njoj je ukazano na značaj i ulogu ove visokoškolske institucije, i dodijeljene su diplome osnovnih, specijalističkih i master studija.
Mašinski fakultet obilježio 49 godina uspješnog rada
Portal AnalitikaIzvor

“Ovom prilikom ističemo da u Crnoj Gori skoro nema nezaposlenih mašinaca, čime želimo da pošaljemo poruku mladim ljudima da je naš poziv privlačan i da je odluka da se bude naš student, a kasnije i inženjer, sigurna karta za bolji život i u Crnoj Gori, a da ne govorimo šire. Jedna od naših misija biće i što bolje povezivanje sa institucijama u okruženju, bilo privrednim bilo državnim, kojima kroz partnerski odnos želimo da predstavimo šta sve možemo da uradimo i da doprinesemo sveukupnom napretku“, poručio je dekan Mašinskog fakulteta UCG Igor Vušanović.

On je, između ostalog, ukazao na partnersku saradnju sa Mašinskim fakultetima iz Beograda, Sarajeva, Zagreba, Banja luke i Ljubljane.

“Možemo i dalje i bolje, imamo saradnju i sa fakultetima u Evropi, SAD i Aziji: Univerzitet u Minnesoti, TexasTech, Purdue, Indian Institute of Science iz Bangalora, Mariland i drugi. Na ovim fakultetima će studirati i najbolji najbolji doktorske studente, a pored toga potrudićemo se da saradnja sa njima dobije nove oblike i forme. Naše ideje vodilje za XXI vijek su da školujemo ljude koji će otvarati svoje kompanije, i na taj način povećavati bogatsvo naše zajednice. Tako ćemo raditi i ponašati se u našoj zajednici koju zovemo UCG, gledaćemo i raditi za njeno dobro i napredak“, kazao je Vušanović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.