Kultura

"Između dana i noći" Andra Martinovića nagrađen u Parizu

Film “Između dana i noći” Andra Martinovića dobio je nagradu za najbolji dugometražni igrani film na Festivalu filmova Jugoistočne Evrope u Parizu - "SEE A PARIS 2019." godine.
"Između dana i noći" Andra Martinovića nagrađen u Parizu
Portal AnalitikaIzvor

Petočlani žiri, na čelu sa francuskim sineastom Maksom Azuleom, nagradu za režiju dodijelio je ex-aequo rediteljima Viktoru Božinovu iz Bugarske, za film “Uzvišenje”, i Čabi Vekešu iz Mađarske, za film “Iza kolone”, a kao najbolji kratki film izdvojio je ostvarenje “Glavno jelo”, hrvatske autorke Kristine Barišić.

Deveto izdanje Festivala održano je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Francuske, a posebna priznanja za životno djelo primili su reditelj Boro Drašković i glumica Milena Zupančič.

Nagradu Frederik Rosif za 2019. godinu dobio je francuski glumac i producent Žak Peren, koji je producirao i dva Oskarom nagrađena filma: “Z”, Koste Gavrasa i “Crno-bijelo u koloru”, Žan-Žak Anoa.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.