Crna hronika

Herceg Novi: Prikolica kamiona skliznula u dvorište

Pukom srećom uz magistaralu, na Savinskoj dubravi u Herceg Novom, izbjegnute su ljudske žrtve, kada se otkačila prikolica kamiona u vožnji. Tragedija je izbjegnuta dijelom i zbog betonske konstrukcije na okućnici. Pričinjena je velika materijalna šteta.
Herceg Novi: Prikolica kamiona skliznula u dvorište
Radio JadranIzvor

Naime, u Zemunskoj 11 na Dubravi, juče ujutru otkačila se prikolica kamiona pod teretom od skoro 30 tona. Raznijela je zaštitnu ogradu i „propala“ u dvorište kuće, Luke Lalića.

„Tada nijesam bio kod kuće, otišao sam da registrujem auta. Kući je bio jedino 73-godišnji otac Veselin, kojeg je pas spriječio da izađe napolje i tako mu spasio život, inače, bio bi na mjestu mrtav. Pas je lajao i nije ga puštao vani. Otac mu je dao da jede kako bi ga zamaštrakao da bi mogao izaći. U momentu kad se uhvatio za ulazna vrata da ode napolje čuo se ogroman prasak. Kad je izašao, imao je što i da vidi“, kazao je Lalić.

 

hn-nezgoda-2

 

Pirkolica kamiona prevoznika iz BiH, koji je bio pun robe otkačila se i propala u dio dvorišta kuće, slomivši ogradu, odrinu, auto Lukinog oca Veselina.

„Vozač kaže da mu je pukao neki nosač koji povezuje prikolicu i nosač pozadi, međutim, sa istim tim dijelom kamion je odvezen u Servisnu zonu. Oko 30 tona tereta je koliko znam bilo u prikolici. Nakon što se otkačila ostala je pola na magistrali, pola u našem dvorištu. Slomljena nam je donja kapija, ograda, potporni zid, odrina sa lozom…. Imamo štete oko 6-7 hiljada eura, a možda i više“, navodi Lalić.

 

hn-nezgoda-3

 

Policija je, kako kaže, izašla na teren i napravila uviđaj, a izvještaj se očekuje u ponedjeljak.

„Policija je bila maksimalno korektna. Prikolicu smo izvlačili oko sat i po, uz pomoć mehanizacije firme “Krušo” i još jednog kamiona koji je bio iza ove prikolice, kako se ne bi „opustio“ i u rikverc nastavio nazad ka Meljinama. Rečeno mi je da bi nakon policijskog zapisnika, na teren trebalo da izađe i neko iz tužilaštva, a hoće li, još ne znam. Svakako ću tražiti naknadu štete, da li će je pokriti osiguranje ili neko treći, ne znam“, kazao je Lalić.

Prema njegovim riječima, vozač je kada je izvučena prikolica, otišao u policiju i kod sudije za prekršaje.

„Spriječena je, ipak, veća materijalna šteta, s obzirom da je prikolicu kamiona od daljeg „propadanja“ i prodiranja u kuću spriječila zaštitna ograda na putu poviše kuće, zatim betonski skalini ispred kuće. Jer da je umjesto njih bio ravan teren, prikolica bi „klizala“ i udarila u kuću“, objašnjava Lalić.

Sa „vedrije strane“ kaže i da je „spas“ što se prikolica nije kompletno prevrnula, jer tada „ne bi znao što bi“.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.