Crna hronika

Uhapšen Željko Pejović zbog pištolja

Željko Pejović (45) iz Podgorice uhapšen je juče, nakon što su rezultati vještačenja potvrdili da je odbačeni pištolj sa devet metaka i jednim metkom u cijevi, koji je pronađen prije dvadeset dana u blizini mjesta na kojem su ga kontrolisali, njegov.
Uhapšen Željko Pejović zbog pištolja
Ana Raičković
Ana RaičkovićAutor
Nova PobjedaIzvor

Pejovića policija tretira kao bezbjednosno interesantnu osobu, blisku kavačkom klanu.

On je priveden tužiocu koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti priveden sudiji za istragu.

Kako se navodi u saopštenju policije, 11. maja su, prilikom pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih osoba u Podgorici, sa akcentom na kontrolu vozila kojim upravljaju i ugostiteljskih objekata u kojima se okupljaju u Ulici žrtava fašizma u Podgorici, pokušali da kontrolišu Pejovića, ali je on pobjegao.

Nakon brze intervencije, policija je sustigla Pejovića, kontrolisala ga, ali nije pronašla nedozvoljene stvari i predmete.

Međutim, pretragom šireg mjesta u pravcu u kojem se udaljio Pejović policija je ubrzo pronašla odbačeni pištolj marke „pietro bereta“ kalibra 9 milimetara, sa devet metaka u okviru i jednim metkom u cijevi.

O događaju je obaviješten viši državni tužilac u Podgorici.

Oružje je upućeno na vještačenje u Forenzički centar. Tokom vještačenja na pronađenom oružju utvrđeni su tragovi Pejovića.

Policija je juče pretresla stan u Podgorici koji koristi Pejović i uhapsila ga zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

(opširnije u Pobjedi)
 

Portal Analitika