Crna hronika

Pronađeni pištolj povezan sa osumnjičenim

Podgorička policija uhapsila je danas Ž.P. (45), nakon što su rezultati vještačenja potvrdili sumnju da je odbačeni pištolj sa devet metaka i jednim metkom u cijevi, koji je pronađen prije dvadeset dana u blizini mjesta na kojem je uhapšeni kontrolisan, bio u njegovom posjedu, kazali su iz Uprave policije (UP).
Pronađeni pištolj povezan sa osumnjičenim
Portal AnalitikaIzvor

Kada su policajci, 11.05.2019. godine u ulici Žrtava fašizma u Podgorici, krenuli da izvrše kontrolu Ž.P, on se dao u bjekstvo, ali je nakon brze intervencije sustignut. Urađenim pregledom nijesu pronađeni nedozvoljene stvari i predmeti.  

Međutim, pretragom šireg lica mjesta u pravcu u kojem je pobjegao Ž.P. ubrzo je pronađen odbačeni pištolj marke „Pietro Berreta“ cal. 9mm, sa devet metaka u okviru i jednim metkom u cijevi, za koji se posumnjalo da ga je odbacio.

Oružje je upućeno na vještačenje u Forenzički centar. Nakon izvršenog vještačenja u Forenzičkom centru na pronađenom oružju utvrđeni su tragovi Ž.P.

Shodno tome, danas je izvršen pretres stana u Podgorici koji koristi Ž.P. i tom prilikom je uhapšen, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, naveli su iz UP.

Portal Analitika