Politika

Nova: Andrija Mandić nije mislio na sve Cetinjane

,Ima velike sirotinje među našom decom, kojoj, osim para, roditelji ništa nisu mogli dati''– riječi su velikog srpskog pjesnika Duška Radovića. Tako i među Cetinjanima ima ljudske sitneži ,moralne bijede i sirotinje poput one  koja je juče napala Andriju Mandića i njegovog vozača Mihaila Čađenovića, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.
Nova: Andrija Mandić nije mislio na sve Cetinjane
Portal AnalitikaIzvor

„Toj nesrećnoj mladosti DPS i Milo Đukanović nisu mogli ništa dati, osim dozvole da diluju drogu, da ponekad besplatno posjete Podgoricu i popiju u njoj piće, izviču se i izarlauču i onda vrate u Cetinje i sanjaju obećanu  fabriku čokolade. Niti je Duško Radović mislio na svu našu djecu, niti je Andrija Mandić mislio na sve Cetinjane kada je one jučerašnje žalosti, kojima za par piva u Podgorici vlast upravlja kako hoće, nazvao sirotinjom. On je to rekao na televiziji u sažaljivom tonu, govoreći o tome upravo u kontekstu duhovne sirotinje, jer zaista duhovna pustoš koja  je kod tih ljudi juče uočena ne može nikako izazvati bijes i ljutnju, već zaista samo sažaljenje“, navodi se u saopštenju. 
 
Što se materijalnog bogatstva tiče, ističu da je Mandić jedan od rijetkih političara u Crnoj Gori koji za dugi niz godina bavljenja politikom nije stekao nikakav imetak i raspolaže samo imovinom koju je naslijedio od svojih predaka. 

„Za razliku od Mila Đukanovića i njegove klike njemu novac i materijalno bogatstvo nikada nisu bili prioritet. I to narod zna. Za materijalnu i duhovnu pustoš Cetinja  odgovornost ne snosi NSD i Andrija Mandić, za koga uostalom Cetinjani i ne glasaju, već Milo Đukanović i DPS. Zato bi valjalo da ova vrsta Cetinjana svoj bijes zbog ukupnog siromaštva, i duhovnog i materijalnog, iskazuje na pravoj adresi pa da se okupe recimo pred Prvom bankom. To bi bilo pametnije od nasrtaja na ljude koji su kao i oni žrtve ovog režima ali za razliku od njih imaju hrabrosti da se javno susprotstave ovom zlu. Veliki napredak bi bio kada bi prestali da se ponižavaju i javno ljube fotografije Mila Đukanovića i da poput nekadašnjih uglednih Cetinjana isprave kičmu i kažu – ovako više ne možeš“, naglašava se u saopštenju Nove i dodaje da je proslavljeni komunistički general Peko Dapčević, rođeni Cetinjanin, imao vrlo interesantna razmišljanja vezano za  budućnost i položaj Cetinja. 

„Nova srpska demokratija i Andrija Mandić o stanovnicima ovog mjesta imaju mnogo bolje mišljenje od njega, iako ih je on bolje poznavao od nas“, zaključuje se u saopštenju. 
 

Portal Analitika