Ostalo

Prijavljeno preko 100 vozača iz CG i regiona: Za vikend startuje trka Kotor - Trojica

Međunarodna brdska auto trka Kotor (MBAT Kotor 2019 – “Memorijal Tripo Bukilica”) u organizaciji Auto moto sportskog kluba Kotor, održaće se za vikend, 1. i 2. juna.
Prijavljeno preko 100 vozača iz CG i regiona: Za vikend startuje trka Kotor - Trojica
Portal AnalitikaIzvor

Trka se boduje za šampionate Centralno evropske zone (CEZ), Hrvatske, Auto moto sportskih klubova Crne Gore, kao i za KUP Kotora.

Za ovogodišnje takmičenje prijavljeno je preko 100 vozača iz Crne Gore i regiona, među kojima je i Laslo Šaš koji je ostvaro najbolji rezultat na prošlogodišnjoj trci Kotor - Trojica.

Tehnički prijem i verifikacija vozila zakazani su za danas od 14 do 19 sati, a vanredni tehnički pregled u subotu, 1. juna.

"Prva trening vožnja, u subotu, je u 12.00 sati, a druga je zakazana 30 minuta nakon završetka prve. U nedjelju, nakon svečanog otvaranja, prva trka vozi se u 11 sati, a druga 30 minuta po završetku prve"-navodi se u saopštenju.

Redovno saobraćanje, na dionici Kotor-Trojica, biće onemogućeno, i u subotu i u nedjelju, od osam sati do završetka trke.

MBAT Kotor 2019 podržali su Ministarstvo sporta i mladih, kao i brojni  sponzori i prijatelji automobilizma.

Direktor ovogodišnje međunarodne trke je Nenad Bukilica, a zamjenici su Mato Sebalj i Dubravko Ćikor iz Hrvatske.

AMSK Kotor, organizator predstojeće trke, je na prvoj ovogodišnjoj  brdskoj trci na Podima osvojio prvo mjesto u generalnom plasmanu.

Nakon trke u Kotoru slijede: Glava Zete 22.- 23. juna, Lovćen 5.- 6. jula, Pljevlja 24. - 25. avgusta i Dubrovnik 5.-6. oktobra.

Portal Analitika