Društvo

Oliveri Orbović potrebna pomoć

Olivera Orbović, samohrana majka četvoro djece, apeluje na sve građane dobre volje da joj pomognu jer joj je struja isključena zbog duga od 9.000 eura.
Oliveri Orbović potrebna pomoć
Portal AnalitikaIzvor

Olivera Orbović, samohrana majka, sa svoje četvoro djece živi na Žabljaku Crnojevića. Prije dva mjeseca joj je isključena struja zbog enormnog duga za struju koji je morala da preuzme. 

''Veliki dug je nastao dok je još moj suprug bio živ i to ne njegovom krivicom već zbog njegove dobrote. Kada je god trebalo nekome iz okoline on je davao struju. Naravno nezahvalno bi bilo reći da mali dio toga nije i moja krivica, ali većina duga od 9.000 eura je iz tog perioda. Taj dug je sada pao na moja pleća, jer su svi iz tog vremena pokojnici i nisu imali na koga da stave tužbu do trenutka kada sam otišla da potpišem sat na svoje ime i samim tim sa preuzela obavezu za struju. Sada sam dobula tužbu i moram da platim 900 eura plus sudske troškove i onda dug otplaćujem na rate koje ne mogu da ispoštujem'', govori Orbović za Portal Analitika.

Kako dodaje ne postoji mogućnost da otplati dug, šta više, ni ratu nije u mogućnosti da plati jer jedina primanja koja ima je penzija pokojnog supruga koja iznosi 120 eura. 

''Sve ostale račune kad platim jedva da ostane išta. Šta god je preticalo ja sam uplaćivala za struju kako sam kolko mogla'', kaže ona.

Orbović kaže da nije u mogućnosti da nađe posao zbog najmlađeg djeteta.

''Četvrto dijete je jako malo i ne može da ostane samo, a vrtić je previše daleko. Ostala djeca idu u školu koja je udaljena 10 kilometara. Nekada imaju za kartu nekada ne, a često nemaju ni za užinu. Škola je upućena u situaciju i dosta pomaže i zahvalna sam do neba svima'', ističe Orbović.

Ona moli sve humane ljude i organizacije da joj pomognu na bilo koji način. 

''Ne dozvolite da četvoro djece živi u mraku. Ako treba neću imati leba da jedem samo da se riješi taj problem sa strujom koji je čini mi se nerješiv'', kaže Orbović.

Žiro račun za pomoć nalazi se u CKB-u na ime Olivera Orbović broj 510251198626515786.

Portal Analitika