Region

(VIDEO) Pernar za govornicom Sabora ćutio osam minuta

Poslanik Živog zida Ivan Pernar u Hrvatskom saboru šutio je više od osam minuta za govornicom nakon što je upozoren da se u raspravi mora držati teme o kojoj se raspravlja.
(VIDEO) Pernar za govornicom Sabora ćutio osam minuta
Portal AnalitikaIzvor

Pernar je, naime, umjesto o temi potvrđivanja sporazuma Hrvatske i CERN-a, govorio o rezultatima izbora za Evropski parlament i upozorio na pitanje legitimiteta aktuelne vlasti zazivajući raspisivanje prijevremenih izbora.

Pernar je najprije za govornicom rekao kako prije rasprave o tački dnevnog reda želi dovesti u pitanje legitimitet parlamentarne većine koja donosi odluke u saboru uključujući i ovu o kojoj se raspravlja.

 

 

"Naime, svi znate da je HDZ doživio poraz na ovim izborima. Njihova bahatost i oholost njihovog vodstva je dovela do fijaska. O tome govore izborni rezultati to nije samo moje mišljenje. Činjenica je da ljudi bježe iz naše zemlje, to niko ne može osporiti. Druga neosporna činjenica je da birači HDZ-a bježe od HDZ-a. Dakle osoba koja vodi i državu i stranku vodi ih tako da udaljava ljude i od jednog i od drugog", rekao je Pernar dodajući kako koalicijski partneri vlade nijesu zajedno na izborima skupili 15 posto glasova.

Tada ga je opomenuo predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, na što mu je Pernar rekao da je izabran od hrvatskog naroda i da ima pravo govoriti u ime kluba.

"Trenutno sam govorio 13 minuta, Vi ste gubitnik politički i Vi ako želite, može samo nasiljem izbaciti mene iz sabora kao do sada i Vaš premijer vodi nasiljem Vašu stranku i rezultat toga ste vidjeli", rekao je Pernar.

Portal Analitika