Politika

Knežević: Pir na Kosovu posljednji alarm, trendovi OVK prisutni i u Crnoj Gori

Jutrošnji zločinački pir povampirenih predstavnika OVK na sjeveru Kosova, u kojem su u skladu sa svojom ljudskom i vojničkom tradicijom pod okriljem mraka i naoružani do zuba, hapsili, ranjavali, prebijali i maltretirali goloruki srpski živalj predstavlja jedan od posljednjih alarma koji poziva na sabornost našeg naroda, saopštio je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, poručujući da je nevjerovatno da vlast ne uočava te OVK trendove i u Crnoj Gori.
Knežević: Pir na Kosovu posljednji alarm, trendovi OVK prisutni i u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Demokratskog fronta, član njihovog predsjedništva istakao je da se čitava međunarodna zajednica iz dana u dan suočava sa nepobitnom činjenicom da je bombardovanjem SRJ 1999. godine otpočeo projekat stvaranja monstruma kvazidržave koja svoje postojanje temelji na genocidu i progonu srpskog i nealbanskog življa, kako bi se u narednih desetak godina stvorila etnički čista teritorija po uzoru na nekadašnju NDH.

“Posebno boli sramni istorijski fakat da je režimska Crna Gora priznajući tzv. Kosovo u stvari podržala genocid i zločin kao univerzalni princip inaugurišući zločince Haradinaja i Tačija za počasne građane crnogorskih gradova i strateške partnere na Balkanu. Umjesto da Milo Đukanović i Duško Marković još danas otputuju za Beograd i iskažu solidarnost sa stradanjem srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, Marković sjutra putuje za Prištinu kako bi se sreo sa zločincem Ramušom Haradinajem i na taj način mu pružio podršku za progon i pogrom Srba i Crnigoraca koji ne prestaje od 1999. godine”, naveo je Knežević.

Gotovo je nevjerovatno, dodao je, da Đukanović i Marković ne uočavaju te OVK trendove i u Crnoj Gori, gdje se nedavno sa zastavama te militantne organizacije proslavljala pobjeda albanskih stranaka u Tuzima.

“Ili kad su prije dvije nedjelje Albanci iz Gusinja bacili krst u potok, ne dozvoljavajući Srpskoj pravoslavnoj crkvi obnovu crkve Svetog Vasilija, jasno šaljući poruku da je Gusinje sve manje crnogorski, a sve više albanski grad”, naglasio je predsjednik DNP.

Očigledno je, tvrdi on, da se regionalni kontekst Srba kao destabilizujućeg faktora na Balkanu nakon sramne političke presude u montiranom procesu državni udar sad prenosi na Kosovo.

“I dok se Velika Albanija rađa pred našim očima i samo je pitanje trenutka kad će predstavnici albanskih partija u Crnoj Gori istaći zahtjev za autonomijom gradova u kojem žive Albanci, kao što je nedavno Bošnjačko nacionalno vijeće prezentovalo projekat Republike Sandžak, crnogorski režim otvoreno učestvuje u izdaji interesa većinskog državotvornog srpskog i crnogorskog naroda. Ovaj njihov veleizdajnički čin nas uopšte ne obavezuje, jer svaka tiranija ima granicu trpljenja, kako ona geopolitička, tako i ova regionalna. I mnogo veće carevine i imperijalne pretenzije su nestale od 1912-1918. godine, tako i ovo iredentističko orgijanje na našoj svetoj zemlji ima svoj rok. Važno je da kad dođe taj trenutak svi budemo odlučni u odbrani naših ljudskih i duhovnih izvorišta, jer za razliku od ovih koji nam danas na Kosovu i Metohiji ubijaju narod, pale manastire i crkve, mi znamo što su vrijednosti za koje se treba žrtvovati, jer mi nikom ništa nismo oteli, a oteto kad tad mora biti vraćeno”, poručio je Knežević.

Portal Analitika