Fudbal

Aston Vila pobijedila Derbi i vratila se u Premijer ligu

Ekipa Aston Vile porazila je Derbi u finalu plej-ofa engleskog Čempionšipa na Vembliju rezultatom 2:1, čime se nakon tri godine vratila u Premijer ligu.
Aston Vila pobijedila Derbi i vratila se u Premijer ligu
Sportski portali/Portal Analitika Izvor

Aston Vila je u polufinalu nakon dvije utakmice bila bolja od gradskog rivala WBA-a, dok je Derbi u svom polufinalnom duelu bio bolji od Lidsa. 

U meču u kojem pobjeda donosi zaradu od 200 miliona eura, na kraju su pobjednici bili igrači Vile koji će od naredne sezone igrati u najelitnijem takmičenju u Engleskoj - Premijer ligi. 

Prvo poluvrijeme proteklo je u poprilično opreznoj igri i s jedne i s druge strane, a kada se činilo da će prva dionica igre završiti bez pogodaka, Aston Vila je stigla u vođstvo. Igrao se 44. minut kada centaršut Elmohamadija sa desne strane u pogodak pretvara El Gazi. 

To je bio rezultat prvog poluvremena, a drugi pogodak za Aston Vilu, kojim su stigli na korak od povratka u društvo najboljih, postigao je Mek Gin u 59. minutu. 

Derbi je u tim trenucima izgledao bezidejno, no nadu da se mogu vratiti u meč donio im je Voghorn koji u 81. minutu pogađa za 2:1.

Ekipa Frenka Lamparda svim silama je krenula prema golu Vile i pogotku koji bi im osigurao produžetke, ali u završnici akcija nisu bili smireni i nekoliko opasnih napada završilo je lošim centaršutevima i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača Aston Vile. 

Pored Aston Vile, sljedeće sezone u Premijer ligi igraće ekipe Noriča i Šefild Junajteda.
 

Portal Analitika