Fudbal

Klop: Vjerujem u treću sreću protiv Totenhema

Pet dana ostalo je do velikog finala Lige šampiona između Liverpula i Totenhema. Engleski klubovi će se 1. juna na Vanda Metropolitano stadionu u Madridu boriti za trofej. Redsi jure šesti naslov, a Sparsi prvi.
Klop: Vjerujem u treću sreću protiv Totenhema
Sportski portali/Portal Analitika Izvor

"Poznajemo Totenhem vrlo dobro. Pripremamo se studiozno jer je svaki detalj važan u utakmici protiv takvog protivnika. Pokušaćemo uočiti njihovu svaku slabost i nedostatak, baš kao i oni kod nas", naglašava trener Liverpula Jirgen Klop.

On je s Borusijom Dortmund izgubio 2013. finale od Bajerna (1:2), potom je 2016. izgubio i od Sevilje (1:3) u finalu Evropa lige, a prošle sezone je ponovo pao u finalu Lige šampiona od Reala (1:3). 

"Njemačka poslovica kaže da je treća sreća i vjerujem u to. Biće ovo moje treće finale Lige šampiona i nadam se uspjehu. Sjećam se, s Majncom sam dva puta propustio promociju, a onda smo iz trećeg pokušaja uspjeli stići do Bundeslige. Neka i ovog puta bude tako", optimistično zaključuje Klop. 

Liverpul je ove sezone oba puta pobijedio Totenhem 2:1 u Premijer ligi. Prvo je prilično lako slavio u Londonu, a onda uz veliku dozu sreće opet pobijedio na Enfildu.
 

Portal Analitika