Fudbal

Navijači Rome se oprostili od De Rosija (VIDEO)

Legenda Rima Danijele de Rosi odigrao je posljednju utakmicu u dresu Rome, a navijači "vučice" priredili su mu oproštaj kakav zaslužuje. Samo dvije godine nakon što su se oprostili od "Princa Rima", navijači Rome ispratili su još jednu legendu kluba.
Foto: © Bartoletti/imagephotoagency.it/tuttosport.com
Foto: © Bartoletti/imagephotoagency.it/tuttosport.com
RTSIzvor

"Svi smo mi DDR", pisalo je na transparentu ispod žutih i crvenih zastavica, koje su se vijorile pred početak meča sa Parmom.

2705derosinavijaci2

De Rosi je slavio u svom oproštajnom meču u klubu u kojem je igrao punih 18 godina, od početka karijere. Trener "vučice" Klaudio Ranijeri zamijenio ga je osam minuta prije kraja - da još jednom, posljedlji put, dobije aplauz sa tribina "Olimpika".

2705derosinavijaci

"Budući kapiten", kako glasi nadimak De Rosiju još dok je igrao sa Totijem, žaliće za samo jednom željom - što sa Romom nije osvojio Skudeto jer je u sezoni 2000/2001, kada je osvojen, nastupao za mladi tim, a kasnije nije uspio da ispuni veliku želju.

2705derositoti

Osvojio je dva Kupa Italije, uz jedan Superkup, a ostaće upisano da je sa reprezentacijom Italije uzeo trofej Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine.

Portal Analitika