Košarka

Nije usvojen takmičarski izvještaj za sezonu 2018/19, smijenjeni Čabarkapa i Novosel

Na današnjoj sjednici Skupštine ABA lige nije usvojen izvještaj za takmičarsku sezonu 2018/19, saznaje Portal Analitika. Takođe, smijenjeni su direktori lige Žarko Čabarkapa i Krešimir Novosel.
Foto: N.N.
Foto: N.N.
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Poslije šest sati zasijedanja odlučeno je da se direktorima Žarku Čabarkapi i Krešimiru Novoselu ne produži ugovor. Za ovu odluku je glasalo sedam, a protiv nje su bila četiri predstavnika klubova članica lige.

- Za 20-tak dana imaćemo novo zasijedanje Skupštine. Na današnjem sastanku menadžmentu nije produžen mandat. Ne znači da i ubuduće neko od tih ljudi neće biti u njemu, ali ćemo angažovati renomiranu agenciju i potražiti nove ljude. Usvojili smo dopune Disciplinskog pravilnika kako se ubuduće ne bi dešavalo nešto slično kao tokom finalne serije u posljednjoj sezoni. Što se tiče zahtjeva novih klubova nedostajala su neka dokumenta i o svemu ćemo da raspravljamo na narednom zasjedanju - istakao je predsjednik lige Igor Dodik.

Očekuje se da na sljedećoj sjednici bude razmatrano pitanje novog menadžmenta lige.

Nakon konstruktivne diskusije koja je trajala nekoliko sati, klubovi su donijeli odluku da postojeće normativne akte treba dopuniti s ciljem sprečavanja slika kao što su one iz prethodnih finala ABA lige u budućnosti i koje nijesu u skladu s principima na kojima ABA liga počiva. 

Skupština je raspravljala i o zahtjevima Olimpijakosa, Panatinaikosa i Bnei Herzlijia da budu novi članovi takmičenja. Zaključak je da je za raspravu o ovoj temi prijeko potrebno da pomenuti klubovi dostave kompletnu dokumentaciju, u skladu s osnivačkim aktima ABA lige, koja takođe zahtijeva odobrenje njihovih domaćih košarkaških saveza, kojima pripadaju.

Prema saznanjima našeg portala, većina klubova osnivača su protiv proširenja lige.

Na kraju, Skupština ABA lige je zaključila da ABA liga predstavlja put za napredak, promociju i razvoj košarke širom regiona i da kao takva predstavlja apsolutni prioritet svih klubova.

Portal Analitika