Crna hronika

Oduzeti oružje i municija u Podgorici i Nikšiću

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica i Centra bezbjednosti Nikšić su na području ova dva grada pronašli i oduzeli dva pištolja i municiju. U Podgorici je jedno lice lišeno slobode.
Oduzeti oružje i municija u Podgorici i Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Centra bezbjednosti Podgorice su u okviru pojačanih kontrola izvršili pregled vozila marke „Kia“ kojim je upravljao V.L. (48), kojom prilikom su pronašli i oduzeli pištolj marke „CZ M57“ cal. 7,62 mm sa pet metaka u okviru u ilegalnom posjedu. 

pistoljpodgoricaV.L. je lišen slobode i priveden nadležnom državnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Nadalje, službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, postupajući na osnovu operativnih saznanja zaustavili i kontrolisali vozilo marke „Land Rover“ kojim je upravljao N.V. (29) iz Nikšića. Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Pietro Beretta“ cal. 7,65 mm sa dva metka u okviru. 

Nakon toga, policijski službenici su izvršili pretres prostorija koje koristi N.V. i tom prilikom pronašli i oduzeli 16 komada puščanih metaka cal. 7.62 mm. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.

Pronađeno oružje i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
 

Portal Analitika