Društvo

Seksualno nasilje nije dječja igra

Shodno regionalnoj statistici seksualnog nasilja nad djecom u preko 90 odsto slučajeva se dešava od strane djetetu poznate osobe, koja mu predstavlja autoritet. 

Seksualno nasilje nije dječja igra
Portal AnalitikaIzvor

To može biti: član porodice, staratelj, nastavnik, trener, komšija, porodični prijatelj… ili drugo lice u koje dijete ima povejerenje, saopštio je tim projekta “Osvjetlimo mrak seksualnog nasilja”.

Mašta zlostavljača, kako ističu, vješto je upakovana u forme igre i prilagodjena dječjoj radoznalosti, naivnosti i neznanju. U kasnijim godinama osoba može provesti čitav život pokušavajući da zaboravi ili preboli momente iz djetinstva

“Seksualno nasilje nad djecom i mladima nije dječja igra”, apeluju oni.

Kako ističu, cilj im je da skrenemo pažnju svakog građanina i građanke da problem seksualnog nasilja nad djecom postoji i u Crnoj Gori.

“Krajnje je vrijeme da progovorimo, osvijetlimo, osudimo i zaustavimo seksualno nasilje nad djecom. To je odgovornost svih nas”, naglašavaju oni.

Spot Seksualno nasilje nije dječja igra nastao je u okviru kampanje Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja, koju sprovode Sigurna ženska kuća, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić i NVO Prima, a finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Ministartvo javne uprave.

 

Portal Analitika