Košarka

Grci i Izraelci žele u ABA, Budućnost bi da poništi finale

Direktor ABA lige Krešimir Novosel potvrdio je želju grčkih velikana Olimpijakosa i Panatinaikosa da igraju regionalno takmičenje.
Grci i Izraelci žele u ABA, Budućnost bi da poništi finale
Sportski portali Izvor

U Banjaluci se održava Skupština ABA na kojoj će se raspravljati o nekoliko bitnih pitanja koja će odrediti u kom će se smjeru kretati takmičenje.

Osim zahtjeva za učešće iz drugih zemalja, glavno pitanje je skandalozna završnica plej-ofa u kojem je Crvena zvezda pobijedila Budućnost sa 3-2 u seriji.

"Budućnost je poslala zahtjev da se u dnevni red uvrsti poništenje finalne serije i na Skupštini je da o tom odluči. Imamo i teme oko nastupa klubova koji su zatražili da igraju u ABA ligi sljedeće sezone i nastavak rada menadžmenta lige i promjena pravilnika o sudijskom odijelu. To su četiri vrlo bitne teme i odrediće u kom smjeru ide ABA liga",rekao je Novosel.

On je potvrdio da osim Grčkih, u ABA ligu žele i neki izraelski klubovi, a prokomentarisao je i interesovanje jednog kluba sa Kosova.

"Primili smo zahtjev Olimpijakosa i Panatinaikosa iz Grčke, te izraelskog kluba Bnei Herclija. Ta tri kluba će biti tema i vidjećemo što i kako će klubovi reagovati o eventualnim njihovim nastupima u ABA ligi u sljedećoj sezoni. Nikakav zahtjev nijesmo dobili iz Prištine i bilo bi to neozbiljno komentarisati", poentirao je Novosel.

Portal Analitika