Crna hronika

Podgorica: Uhapšene tri osobe

Policija je izvršila pretrese stanova i drugih prostorija na dvije lokacije, gdje je pronašla više od pet kilograma marihuane i 47 tableta ksalol i u dvije odvojene akcije uhapsila I.S. (37) i E.J. (61) i T.M. (22) iz Podgorice.
Podgorica: Uhapšene tri osobe
Portal AnalitikaIzvor

U jednoj akciji policije uhapšeni su I.S. i E.J., dok je u drugoj akciji uhapšena T.M.

Podgorička policija je raspolagala saznanjima da se I.S. i E.J. u dužem periodu bave prodajom marihuane, te da veće količine marihuane nakon nabavke kriju u svojim kućama u jednom podgoričkom naselju.

Pretresom stana koji koristi E.J. pronađeno je šest paketa marihuane, težine preko pet kilograma. E.J. i I.S. su potom uhapšeni.

Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je I.S. prije izvjesnog perioda nabavio pet do šest kilograma marihuane za 1.500 eura, te da je drogu potom odnio svojoj kući gdje ju je držao skrivenu, a zatim je prije nekoliko dana odnio kod E.J. Sumnja se da su obojica učestvovala u nabavci pronađene droge, sa namjerom da je prodaju.

Osim toga, dodaje se u saopštenju, službenici CB Podgorica su došli do saznanja da se nabavkom i prodajom marihuane bavi i T.M, te da i ona drogu drži sakrivenu u svojoj kući u jednom naselju u Podgorici.

Prteresom kuće T.M. pronađeni su i oduzeti 15 pakovanja marihuane i 47 komada tableta ksalol. T.M. je zatim uhapšnea.

Sumnja se da je ona nabavljala marihuanu, nakon čega je prepakivala ovu drogu u manja pakovanja i prodavala. Postoji sumnja da su marihuana i tablete ksalol koji su nađeni pretresom njenog stana takođe bili namijenjeni daljoj prodaji.

Sva tri osumnjičena lica, su, uz krivične prijave, privedena državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika