Politika

Avramović: DPS čeka još dva dana

I kotorski DPS, kao i predsjednica SO Kotor Dragica Perovic, želi da čuje stav Ministarstva javne uprave povodom aktuelne situacije u Kotoru, nakon što je 24. aprila na inicijativu SDP, a uz podršku i glasove DPS, SD, LP i HGI smijenjen predsjednik opštine Vladimir Jokić.
Avramović: DPS čeka još dva dana
PobjedaIzvor

Jokić je smijenjen na sjednici koju je sazvala nova većina, odmah nakon što je Perović prekinula sjednicu na kojoj je trebalo da se odlučuje o Jokićevoj smjeni. Jokić se žalio Upravnom sudu jer smatra da je smijenjen nezakonito.

NEDOUMICE

Sekretar kotorskog DPS Željko Avramovic kazao je juče Pobjedi da je, s obzirom na razne pravne nedoumice, logično očekivati da se oglasi Ministarstvo javne uprave kojem se za mišljenje u petak obratila predsjednica SO Dragica Perovic.

„Sačekaćemo još ova dva dana, i ukoliko se Ministarstvo ne oglasi, na organima partije tokom vikenda donijećemo odluku o daljim koracima“, kazao je Avramović.

Iz tog ministarstva su ranije saopštili da pomno prate dešavanja u opštini Kotor, te da će kada se stvore zakonski uslovi za to, Vlada preduzeti odgovarajuće mjere.

Opširnije u Pobjedi.

Portal Analitika