Rukomet

Grad bez dvorane dočekao istorijski trofej

Čuda su u sportu moguća, bolji uvijek ne pobjeđuje, a mnogo je primjera da David nadvisi Golijata. Ali, rezultat Rukometnog kluba Komovi definitivno je za rubriku ,,vjerovali ili ne“.
Grad bez dvorane dočekao istorijski trofej
R.P.
R.P.Autor
Arena, PobjedaIzvor

Klub iz gradića sa svega 1.000 stanovnika baš na Dan nezavisnosti dočekao je najveći uspjeh. Rukometaši Komova napravili su iznenađenje na finalnom turniru i pobjedom protiv Budvanske rivijere osvojili Kup Crne Gore. Taj trofej prvi je za Andrijevicu, grad koji nema dvoranu? Pitate se kako onda ima osvajača trofeja…

- Iz katastrofalnih uslova napravili smo veliki uspjeh. Često moramo da idemo u druge gradove da bi odradili trening, a da ne pričamo da odigramo utakmicu - počinje nevjerovatnu priču za Arenu Aleksandar Bakić, lijevo krilo Komova, koji je proglašen za najboljeg igrača prvenstva ove sezone.

Na kraju finalnog meča u Bijelom Polju rukometaši Komova proslavili su uspjeh sa brojnim navijačima koji su došli iz Andrijevice, ali je prava fešta uslijedila kasno uveče. Brojni ljudi sporta dočekali su svoje šampione, a na skromnoj svečanosti, sa prepunog platoa i mlado i staro uzvikivalo je ,,Hoćemo salu.“

- Bilo je nestvarno. Slavlje je trajalo do kasno, dočekalo nas je mnogo ljudi, a vjerujte mi kada sam vidio sve te ljude, nijesam znao ni da nas ima toliko. Nadam se da će ovaj uspjeh zaista uticati da i će Andrijevica konačno dobiti dvoranu i da ćemo odigrati utakmicu u našem gradu - kazao je Bakić.

Neopisivo

Jedinstvo je kao domaćin finalnog turnira Kupa, inače, gajilo velike nade, a prema mišljenju mnogih, prvi favorit bio je Partizan. Ali, Budvanska rivijera eliminisala je Tivćane i tako pokazala da želi trofej. Ali, tim iz Andrijevice iako je osam minuta prije kraja gubio 21:19 uspio je da napravi podvig.

- Utisci su fantastični. Teško je opisati koliko smo svi srećni. Činjenica je da su Jedinstvo i Partizan, pa i Budvanska rivijera gajili nade, posebno Jedinstvo kao domaćin, ali vjerovali smo u sebe. Finalni meč donio je sjajnu utakmicu, a u samom finišu uspjeli smo da napravimo preokret i dođemo do pobjede - objasnio je Bakić.

B. Rivijera 21 (13)

Komovi 26 (12)

 

Dvorana: SC ,,Nikoljac” u Bijelom Polju. Gledalaca: 1100. Sudije: Ivan Pavićević, Miloš Ražnatović. Sedmerci: B.rivijera 3 (3), Komovi 2 (2). Isključenja: B. rivijera 10, Komovi 12 minuta.

B.RIVIJERA: Suljević, Brnović, Vidović, Lasica, Jelušić 5, Đonović, Lakić 1, Zeković 3, Radoman 1, Đođić, Novaković 7, Šćepanović, Eraković 4, Nikolić.

KOMOVI: Lalević, Stojanović, Jukić, Milović, Racić 1, Stojanović, Radojević, Bakić 7, Elezović 1, Marsenić 5, A. Kastratović, Ćirović, Vojvodić 2, V.Kastratović 5, M. Kastratović 5.

 

Sezona za pamćenje

Dragan Đukić u aprilu prošle godine u okviru EHF nedjelje uvrstio je Bakića u seniorsku reprezentaciju, a u istorijskom meču Crne Gore i Danske upravo osamnaestogodišnjak bio je najveće otkrovenje. Sada je dočekao da osvoji i trofej sa matičnim klubom.

- Ostvario sam još jedan san, ne samo meni, već svima nama. Svi smo težili ovome maštali o ovome, a sada je to postala stvarnost u kojoj smo mi u centru pažnje – istakao je Aleksandar Bakić.

Trofej kapitenu Komova Miliji Kastratoviću uručio je predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

 

Portal Analitika