Region

Jelena Ćuruvija: Kako osuđeni za ubistvo mog oca mogu da čekaju konačnu odluku kod kuće?

Jelena Ćuruvija, ćerka ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, rekla je da nema razumijevanja za odluku Apelacionog suda da Ratko Romić i Milan Radonjić, bivši pripadnici Državne bezbjednosti, prvostepeno osuđeni za organizaciju ubistva njenog oca, konačnu odluku suda dočekaju u kućnom pritvoru.
Foto: N1
Foto: N1
Portal AnalitikaIzvor

Ćuruvija je za Danas rekla da joj je čudna odluka Apelacionog suda u Beogradu da odbaci žalbu Tužilaštva za organizovani kriminal koje je zahtijevalo da Radonjić i Romić iz kućnog, budu prebačeni u klasični pritvor.

“Teško mi je da razumijem kako neko ko je osuđen za teško ubistvo može da sjedi kod kuće. Mislim da Apelacioni sud ovom odlukom šalje pogrešnu poruku javnosti i svima koji se bore za pravdu u Srbiji”, kazala je Ćuruvija.

Odlukom Apelacionog suda, rješenje o kućnom pritvoru za Romića i Radonjića koje je donijelo vijeće Specijalnog suda postalo je pravosnažno. Njih dvojica su od jula 2017. godine bili u kućnom pritvoru, a sud nije našao da postoji potreba da se ta kazna mijenja poslije objavljivanja prvostepene presude.

Radonjić i Romić su prvostepeno osuđeni na 30, odnosno 20 godina zatvora za ubistvo Ćuruvije. Zajedno sa njima, osuđeni su i bivši načelnik DB Radomir Marković i Miroslav Kurak, nekadašnji rezervista DB koji se nalazi u bekstvu.

Portal Analitika