Društvo

Cetinje: „Parni valjak“ na Dvorskom trgu, povodom Dana nezavisnosti (VIDEO)


Uz stihove poznatih pjesama jednog od najpopularnijih pop – rok sastava bivše Jugoslavije ,,Parni valjak” proslavljen je sinoć Dan nezavisnosti na Dvorskom trgu na Cetinju.

Cetinje:  „Parni valjak“ na Dvorskom trgu, povodom Dana nezavisnosti (VIDEO)
InfobiroIzvor

Brojna publika, svih generacija u glas je pjevala ,,Sve još miriše na nju”, ,,Moje zastave”, ,,Ugasi me”.
Kako je najavljeno na prethodno održanoj konferenciji za novinare, repertoar je uključio neke od najpoznatijih pjesama sa ranijih albuma, koje su ostale da traju, ali je i mlađa publika imala prilike da čuje hitove sa novog albuma.

aleksandar-kascelan

 

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan istakao je da su fantastičnom atmosferom i koncertom pokazali kako se slavi Dan nezavisnosti.
- Čitav grad je disao u ritmu muzike, u ritmu ,,Parnoga valjka”- kazao je kratko Kašćelan.
Osnivač benda, kompozitor i tekstopisac Husein Hasanefendić – Hus najvio je da će dobru atmosferu koju stvaraju na bini, po kojoj su prepoznatljivi, i ovoga puta nastojati da prenesu na publiku. Nakon koncerta, zadovoljno je prokomentarisao da su u tome i uspjeli.

 

husein-hasanefendic-hus

 

- Publika osjeti ako joj se ponudi nešto, emocija, a mi se još uvijek trudimo ponudit, veselit se na bini svirati sebi za dušu, sebi za gušt i onda to ljudi osjete. Dešavalo se da sviramo pred stancima koji ne razumiju tekst, ali prepoznaju energiju, emociju. Aki zna reći nema lose publike, ima samo loših izvođača – kazao je Hus.

Kako je i najavljeno, repertoar je odslikao presjek najboljeg iz 44- godišnje karijere.

- U ovo vrijeme interneta svi zanju sve. Znamo da će biti i mladih koji znaju nove pjesme, i da će biti starije publike koja je odrastala uz nas, koja će znati stare pjesme. Radimo neki balans između onoga što smo u ovom trenutku, nekog senzibiliteta, muzičke estetike, koju sada osjećamo i sviramo, tako da je dio pjesama sa zadnjeg albuma na repertoaru. Ali, sviramo i ono obavezno štivo, bez kojeg bi dobar dio publike bio razočaran da ga ne čuje. Mislim da imamo dobar concert i nadam se da sada neće proći puno do sledećeg našeg
dolaska na Cetinje – kazao je Hus.

 

vvtr

 

Ističući da Cetinje poznaje privatno i da ga za ovaj grad vezuju brojna prijateljstava, frontmen Aki Rahimovski je na jučerašnjoj pres konferenciji najavio koncert koji će se pamtiti.
- Večerašnji koncert, prvi Parnog valjka na Cetinju … osjećam pripadnost, osjećam da će večeras biti jako dobro - rekao je Aki.

Koncert kultne zagrebačke grupe na Cetinju organizovala je Prijestonica Cetinje.
„Parni valjak“ osnovan je 1975. godine u Zagrebu i smatra se jednim od pokretača pop-rok talasa u bivšoj Jugoslaviji. Za 44 godine postojanja „Parni valjak“ objavio je 16 studijskih albuma, 14 singlova, pet live albuma i četiri kompilacije. U radu grupe od osnivanja do danas učestvovali su brojni domaći muzičari, od kojih se mnogi smatraju najboljim u muzičkoj industriji.

 


 

Portal Analitika