Region

Vučić: Ništa gluplje u životu nisam pročitao

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je iznenađen saopštenjem Kvinte poslije izbora za gradonačelnike opština na sjeveru Kosova.
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Portal AnalitikaIzvor

On je dodao da iz tog saopštenja jedino može da se zaključi da su neki nezadovoljni zato što su izbori protekli u miru i redu.

"Želim da im čestitam na njihovoj inventivnosti. Ja ništa gluplje u svom životu nisam pročitao", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu.

On je tako prokomentarisao zajedničko saopštenje zemalja Kvinte - ambasada Francuske, Njemačke, Italije, Velike Britanije i SAD, koje su ocijenile da je izborni proces u četiri opštine na sjeveru KiM protekao u mirnoj atmosferi, ali i podsjetile da "još ima neriješenih pitanja, koja su pratila izborni proces 2017."

Vučić je rekao da su sve zemlje Kvinte poslale svoje posmatrače ne bi li pronašle nekakvu nepravilnost i grešku za koje bi optužile Srbe, ali da nisu uspjeli da nađu ništa, pa su zato u saopštenju morali da kažu da je bilo pritisaka 2017. godine.

"Kakvog to smisla ima?", upitao je Vučić i dodao da i to pokazuje koliko je nekima žao što su izbori prošli u miru i u redu.

On je čestitao građanima na sjeveru KiM koji su na miran i dostojanstven način pokazali kako se štite interesi svog roda i otadžbine i kako se može ponašati pametno, tako da nikome ne zabiju prst u oko, ali da istovremeno pobjeđuju.

Komentarišući pisanja pojedinih medija da su na izbore na sjeveru izašli samo oni koji su imali nekakav interes, Vučić je rekao da je ogroman broj građana izašao na izbore, mnogo veći nego 2017. godine.

"Dakle, 25.000 ljudi je imalo lični interes?", upitao je Vučić i dodao da Albanci govore da na sjeveru ima 58.000 birača, ali da tu zapravo nema toliko stanovnika.

Vučić je rekao da opozicija nema drugi način da objasni svoj neuspjeh i to što je Srpska lista dobila 22 odsto više u odnosu na prošle izbore.

"Kako da objasne da je bojkot propao i kako da objasne da sem odavde sa Savskog venca nikoga ne mogu da dovedu u svoje redove? Ali nisu oni važni, ne odlučuju oni ni o čemu i malo kome su bitni", naveo je Vučić.

Portal Analitika