Politika

Perović: Vrijeme je da vidimo ko je od lidera opozicije za rušenje režima

Na Dan nezavisnosti Crne Gore, pokret Odupri se organizuje okupljanje, koji su nazvali ''Za nezavisnost od koverti''. Na skupu su pozvani svi lideri opozicionih partija koji su potpisali sporazum, i građani će, kako najavljuju organizatori, očima tražiti lidere i moći da vide ko je od njih ''jasno za rušenje korumpiranog režima''
Perović: Vrijeme je da vidimo ko je od lidera opozicije za rušenje režima
Portal AnalitikaIzvor

''Ne odustajemo od borbe za slobodnu Crnu Goru zajedno sa svima vama koji prepoznajete važnost aktivnog učešća u promjenama koje dolaze. Nenaislna promjena nema alternativu. Iskustvo u ratovima, ubistvima, torturama brutalnosti na strani Đukanovića i tu mu nema ravnog u Crnoj Gori, zbog čega mu odajemo priznanje. Zbog toga se vidimo 21. maja, jer je ulica još uvijek jedina slobodna institucija'', poručio je Nikola Grdinić iz pokreta Odupri se.

Omer Šarkić je kazao da se pokret Odupri se, upravo vratio iz svoje prve međunarodne posjete (posjete u Briselu). 

''Tamo smo se sreli sa dijelom briselske adimistracije. Onim dijelom koji ima razumijevanja za situaciju u Crnoj Gori i koji pomno prati situaciju kod nas. U susretu sa njima smo objasnili kako funkcioniše vlast u Crnoj Gori, sistem u kome se kovertama korumpira sve - od političkih partija, poslanika pa do tužioca i policajaca. Situaciju u Crnoj Gori moramo da rješavamo mi, građani, svojom upornošću, a ne niko sa strane'', kazao je Šarkić.

Džemal Perović je kazao da će pokret Odupri se sjutra u 20 sati organizovati skup koji su nazvali ''Za nezavisnost od koverti''. 

''Očekujemo sve slobodne građane da nam se pridruže, sve koji žele nezavisnu Crnu Goru bez koverti, bez kriminala i korupcije jer građani su suvjereni i njihovo je pravo da se bore protiv Vlade i predsjednika koji vladaju na ovakav način. Očekujemo da rame uz rame sa građanima budu svi oni potpisnici koji su svojim političkim i moralnim kredibilitetom garantovali da će se zalagati za principe i realizaciju ciljeva siz sporazuma o budućnosti. Građani će ispred Skupštine 21. maja pogledima tražiti njihova lica kako bi se uvjerili ko je tu i ko je još uvijek za realizaciju sporazuma. Političke razlike među njima su normalne i razumljive ali ovo je trenutak da se zna ko je jasno za rušenje ovog korumpiranog režima'', zaključio je Perović.

Portal Analitika