Društvo

Održan Grand Prix Plužine 2019

Na strelištu Trsa u Plužinama 18. maja 2019. godine održan je Grand Prix Plužine 2019 u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom. U okviru Grand Prix Plužine 2019 održano je i opštinsko takmičenje Plužine 2019 u istim disciplinama.
 Održan Grand Prix Plužine 2019
Portal AnalitikaIzvor

Takmičenje je održano po lijepom ali vjetrovitom vremenu, uz učešće takmičara iz mnogih lovačkih društava iz Crne Gore. Suorganizator takmičenja bilo je Lovačko udruženje “Bajo Pivljanin” iz Plužina. Takmičenje su obilježili, pored velikog broja takmičara i dobri rezultati i dobro druženje lovaca

Na Grand Prix Plužine 2019 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Marković Nikola (LD Cetinje), drugo Bulatović Milorad (LD Lovac Klašin), treće Dragović Boris (LO Danilovgrad), četvrto Džogaz Aleksandar (LD Pljevlja) i peto Tadić Dragan (LU Bajo Pivljanin).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vuković Goran (LU Bajo Pivljanin), drugo Špadijer Luka (LD Cetinje), Ćalasan Darko (LU Bajo Pivljanin), četvrto Mićunović Vuk (LO Dr Zoran Kesler) i peto Jakić Dalibor (LO Komarnica).

Kod veterana najboji je bio Jovović Radovan (LO Dr Zoran Kesler), drugi je Vučinić Dragan (LD Orjen), a treći Vučinić Božidar (LO Podgorica).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Peković Branko (LO Dr Zoran Kesler), drugo Bulatović Milorad (LD Lovac Klašin), treće Marković Nikola (LD Cetinje), četvrto Rončević Radovan (LO Dr Zoran Kesler)) i peto Džogaz Aleksandar (LD Pljevlja).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Dačević Matija (LO Dr Zoran Kesler), drugo  Bajagić Đorđe (LU Bajo Pivljanin) i treće Krunić Nikola ( LU Bajo Pivljanin).

Kod veterana najboji je bio Vučinić Dragan (LD Orjen), drugi je Jovović Radovan (LO Dr Zoran Kesler),  a treći Vučinić Božidar (LO Podgorica).

 

grand-prix-pluzine-1

 

Na opštinskom takmičenju Plužine 2019 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I prvo mjesto zauzeo je Tadić Dragan..

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vuković Goran, drugo Ćalasan Darko, treće Kecojević Budislav, četvrto Kecojević Spasoje i peto Dondić Viktor.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Krunić Ivan, drugo Grubač Milutin, treće Tadić Dragan, ćetvrto Kecojević Milivoje i peto Vuković Goran.

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Bajagić Đorđe, a drugo Krunić Nikola.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Portal Analitika