Politika

Brajović: 21. maj protokom vremena postaje sve važniji

Svaki novi 21. maj, svaka godina u kojoj od 2006. obilježavamo život u ponovo nezavisnoj, našoj državi Crnoj Gori, dodatno nam potvrđuje veličanstvenost građanskog dostignuća koje slavimo 13. put, stoji u čestitki predsjednika Skupštine Crne Gore, Ivana Brajovića, povodom Dana nezavisnosti.
Brajović: 21. maj protokom vremena postaje sve važniji
Portal AnalitikaIzvor

„21. maj je jedan od datuma koji protokom vremena postaje sve važniji“, navodi se u čestitki.

Za samo nešto više od decenije, ističe Brajović, Crna Gora je formirala institucije i uspostavila sve složene mehanizme za funkcionisanje države.

„Za to kratko vrijeme postali smo ne samo međunarodno prepoznatljiva, već i širom svijeta uvažena zemlja. Postali smo jedna od 29. NATO članica, a u regionu dobar susjed i država bez premca po uspješnosti u evropskim integracijama“, podsjetio je Brajović.

On je naglasio da kao demokratska država, njegujemo pluralizam političkih i svih drugih ideja koje čine moderno građansko društvo i da treba još posvećenije da radimo na postizanju društvenog konsenzusa u vezi sa strateškim razvojnim pravcima države.

„Čestitam Dan nezavisnosti Crne Gore, uvjeren da ćemo svaki naredni 21. maj obilježavati u sve uspješnijoj i bogatijoj Crnoj Gori“, poručio je Brajović.

Portal Analitika